ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΓΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΡΜΑ! | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΓΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΡΜΑ!



Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΓΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΔΕΡΜΑ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ (NUTRICOSMETICS)
Σήμερα, η κοσμετολογία και η διατροφή είναι έννοιες αλληλένδετες σε πολλά επίπεδα.  Η έννοια της ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ βασίζεται στη φιλοσοφία ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση ανάμεσα στη διατροφή και την ομορφιά. Πρέπει να θρέφουμε το δέρμα μας εσωτερικά ώστε τα αποτελέσματα να φανούν εξωτερικά και ως αντίστροφο φαινόμενο λέγεται ότι οτιδήποτε είναι καλό για τον οργανισμό μας είναι καλό και για το δέρμα μας. Παρέχοντας στο δέρμα μας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται του προσφέρουμε ισορροπία, υγεία και ομορφιά. Οι νέες έρευνες αντλούν έμπνευση από αυτή τη φιλοσοφία και μέσα από τις νέες τεχνικές της βιοτεχνολογίας αξιοποιούν ουσίες πολύ γνωστές σε όλους μας δίνοντάς τους μία άλλη διάσταση ώστε να εισαχθούν αποτελεσματικά στην καθημερινή περιποίηση του δέρματός μας. Και ποια άλλη ουσία είναι πιο θρεπτική και πιο γνωστή σε όλους μας από το γάλα!

ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ

Το γάλα, η πρώτη τροφή του ανθρώπου, ήταν η πρώτη από τις ουσίες που τράβηξε την προσοχή των ερευνητών που ασχολούνται με την Διατροφική Κοσμετολογία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα μεγαλύτερα σύμβολα ομορφιάς το χρησιμοποιούσαν μέσα στους αιώνες ώστε να κρατάνε το δέρμα τους νεανικό και λαμπερό. Ποιες είναι όμως οι ιδιότητές του που το ανέδειξαν ως την πρώτη ουσία στη λίστα των ερευνητών της Διατροφικής Κοσμετολογίας?
Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Το γάλα είναι μία φυσιολογική έκκριση του ανθρώπινου οργανισμού με πολύ πλούσια θρεπτική σύσταση και για αυτό το λόγο έχει επιλεχθεί από τη φύση ως η τροφή που καλύπτει τις ανάγκες του ανθρώπου στις πρώτες στιγμές της ζωής του. Είναι η πιο πλήρης τροφή που από μόνη της παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για τις λειτουργίες και την ανάπτυξη του σώματος.  Μετά τους πρώτους μήνες της ζωής, το γάλα γίνεται ένα αναπόσπαστο κομμάτι μία ισορροπημένης διατροφής. Τόσο και μέσα στη μήτρα της μητέρας μας, όσο και κατά την παιδική και εφηβική ηλικία ο σκελετός μας χτίζεται και παίρνει σχήμα. Κατά την ενηλικίωση πάλι είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη των οστών μας με την καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.
Το γάλα εκτός από τη μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο είναι πολύ πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Το γάλα είναι ένα σύνθετο και πολύ ασταθές μείγμα που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (περίπου 90%) ενώ αποτελείται από:
·       Πρωτεΐνες (καζεϊνες, λακτοσφαιρίνες, λακταλβουμίνες, ανοσοσφαιρίνες)
·       Υδατάνθρακες (λακτόζη)
·       Λιπίδια (τριγλυκερίδια, φωσφολιπίδια, στερόλες)
·       Βιταμίνες (B1, B2, B6, B9, B12, A και D)
·       Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία (Ασβέστιο, Νάτριο, Φώσφορος, Μαγνήσιο κ.α.)
ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ:

Ένα λίτρο πλήρους αγελαδινού γάλακτος περιέχει περίπου 32 g πρωτεϊνών, 48 gr υδατανθράκων, διάφορες βιταμίνες (A, B1, B2, B6, B9, B12, D) και το λιγότερο 1 g ασβεστίου.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ?
·        ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ: Οι πρωτεΐνες του γάλακτος είναι ουσίες απόλυτα συμβατές με το δέρμα μας άρα είναι ανεκτές ακόμα και από το πιο ευαίσθητο δέρμα
·        ΘΡΕΨΗ: Δεν υπάρχουν πολλές πηγές πρωτεϊνών που παρέχουν το 40% των απαραίτητων αμινοξέων όπως το γάλα. Καθώς αυτά τα αμινοξέα δεν παράγονται από το ανθρώπινο σώμα πρέπει να ληφθούν από μία εξωτερική πηγή, και η μεγάλη περιεκτικότητα του γάλακτος το καθιστά αναντικατάστατη τροφή.
·        ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ: Οι πρωτεΐνες έχουν την εντυπωσιακή ιδιότητα να απορροφούν και να διατηρούν το νερό στην επιφάνεια του δέρματος. Δημιουργούν ένα υγροσκοπικό φιλμ στην κεράτινη στοιβάδα που κάνει δυνατή την παγίδευση μορίων νερού σε αυτή.
·        ΣΥΣΦΙΞΗ: Τα αμινοξέα αποτελούν αναντικατάστατη πηγή πρώτων υλών για τη σύνθεση θεμελιωδών πρωτεϊνών όπως είναι το κολλαγόνο, η ελαστίνη και η κερατίνη, όλες απαραίτητες για τη σωστή πυκνότητα του δέρματος. Βοηθούν στη διατήρηση του σωστού κυτταρικού μεταβολισμού και στην ενεργοποίηση της κυτταρικής ανανέωσης.
·        ΜΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Οι πρωτεΐνες του γάλακτος έχουν τη μοναδική ιδιότητα να δημιουργούν ένα σύνθετο χημικό σύμπλοκο μαζί με τις πρωτεΐνες της κεράτινης στοιβάδας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος που δίνει άμεσα ένα βελούδινο αποτέλεσμα.

ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ
Το πιο σημαντικό ενεργό συστατικό που προήλθε από το γάλα είναι το LACTOLAN. Το LACTOLAN συντίθεται από ΒΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΤΕΣ με υψηλή θρεπτική αξία. Παρασκευάζεται από πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος σε συνδυασμό με συμπληρωματικά θρεπτικά στοιχεία (λακτόζη, λακτικό οξύ, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία).
Ο όρος ΒΙΟΜΕΤΑΒΟΛΙΤΗΣ είναι σύνθετη λέξη από το «ΒΙΟ» που αναφέρεται στη ζωή και «ΜΕΤΑΒΟΛΙΤΗΣ» που σε αυτή την περίπτωση σημαίνει ότι οι πρωτεΐνες έχουν υποστεί διαδοχικές βιοχημικές τροποποιήσεις (απαλλαγή από λιπίδια, ενζυματική τροποποίηση και αποστείρωση). Αυτή η διεργασία κάνει δυνατή την μεταφορά όλων των απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων αυτών των πρωτεϊνών στο δέρμα. Το LACTOLAN συντίθεται από ολιγοπεπτίδια, 10 αμινοξέα, λακτόζη, λακτικό οξύ, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει στο δέρμα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή λειτουργία του:
·       Πεπτίδια και αμινοξέα για επιδιόρθωση
·       Λιπίδια για αναδόμηση
·       Σάκχαρα για ενέργεια
·       Βιταμίνες για αναζωογόνηση
·       Μέταλλα για επαναφόρτιση

                                 













ΠΗΓΗ: MEDLAB-MEDISPA
Ericson Laboratoire



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων