H επάνοδος του medlabnews.gr από την Google. H κακοήθεια κάποιων. Το μάθημα, Οι φίλοι του διαδικτύου. Οι ευχαριστίες. H παράκληση. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

H επάνοδος του medlabnews.gr από την Google. H κακοήθεια κάποιων. Το μάθημα, Οι φίλοι του διαδικτύου. Οι ευχαριστίες. H παράκληση.


Το περασμένο Σάββατο 24/3 πέσαμε θύματα της κακοήθειας κάποιων. Συγκεκριμένα μετά από προτροπή κάποιων, οι οποίοι επισήμαναν, με μεθοδικό τρόπο, ότι το περιεχόμενο του ιστολογίου είναι παράνομο και προσβλητικό, τα αυτόματα συστήματα της Google κατάργησαν το medlabgr.blogspot.com. (medlabnews.gr). Ετσι όποιος έψαχνε στο διαδίκτυο κάποια λέξη κλειδί και Εύρισκε ότι την απάντηση την έχει το medlabnews πατούσε να μπει και έβρισκε το εντυπωσιακό κατά άλλα μήνυμα….


Κάποιοι μπερδεύοντας την λέξη κοινωνική προσφορά, βοήθεια, ενημέρωση φρόντισαν να επισημάνουν το medlabnews ότι περιέχει προσβλητικό και παράνομο περιεχόμενο!!! Από την άλλη η Google με αυτοματοποιημένα συστήματα, χωρίς να διερευνήσει αν αληθεύουν αυτά που τις υποδεικνύουν, καταργεί. Δικαιολογείται λέγοντας ότι κάθε μέρα ανοίγουν 60000 νέα ιστολόγια παγκοσμίως από τα οποία τα 5000 είναι spam. Έτσι αναγκάζεται και λειτουργεί με αυτόν τον αυθαίρετο τρόπο. Όμως, ίσως θα έπρεπε να  έχει άλλους τρόπους (πάλι αυτόματους) για να εντοπίζει βαθύτερα και να αξιολογεί την εγκυρότητα των κάποιων που επισημαίνουν έναν ιστοτόπο. Κριτήρια υπάρχουν πολλά, όπως η διάρκεια λειτουργίας του ιστολογίου, το περιεχόμενο με βάση τις λέξεις κλειδιά (ιατρική ορολογία), τις λέξεις που ψάχνουν οι επισκέπτες του ιστολογίου, τους συνδέσμους με άλλα ιστολόγια και το προφίλ των επισκεπτών του ιστολογίου. Έτσι η Google βρίσκεται να άγεται και να φέρεται αναλόγως της κακοήθειας κάποιων. Και δυστυχώς κακοήθεια υπάρχει πολύ μα πάρα πολύ και στο διαδίκτυο.

Γιατί αρέσκονται τώρα κάποιοι να παίζουν τον ρόλο του τιμητή εδώ μέσα; Mάλλον το προσωπείο της ανωνυμίας, ίσως η χαιρεκακία, ίσως το παιχνίδι του "να τι κατάφερα με αυτό που έκανα", δίνουν κίνητρα σε αυτούς τους ανθρώπους να περνούν στο άλλο άκρο και να δημιουργούν πρόβλημα. Είτε hackers λέγονται αυτοί, είτε κακοήθεις που κάνουν πλάκα με το πρόβλημα που δημιουργούν στους άλλους, δεν παύει να είναι άρρωστοι τουλάχιστον ψυχικά. Σκοπεύουμε μάλιστα να ασχοληθούμε με το θέμα σύντομα, ερευνώντας την ψυχοπαθολογία του.

Το medlabnews.gr ξεκίνησε αρχικά από τα κοινωνικά δίκτυα. Σκοπός η ενημέρωση, αξιοποιώντας πολλών ετών επαφή με τους ασθενείς και φυσικά γνωρίζοντας τι ακριβώς ενδιέφερε να μάθει κανείς για την υγεία του. Οι ερωτήσεις πολλές, η αποδοχή μεγάλη. Προστέθηκαν φίλοι, αλλά διαφάνηκαν και τα πρώτα προβλήματα, όπως του ορίου των 5000. Εκεί λοιπόν προέκυψε και η ιδέα του blog προκειμένου να μην υπάρχει περιορισμός αναγνωστών και φυσικά να υπάρχει η δυνατότητα να δουν και να διαβάσουν  όλοι. Δεν φανταζόταν κανείς την απήχηση που θα είχε. Προτιμήσαμε να γράφει μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων άρθρα από θέματα που είχαμε ασχοληθεί αλλά και θα απαντούσαν σε καθημερινά προβλήματα υγείας. Στην πορεία συμπεριλάβαμε θέματα που αφορούσαν διατροφή και ομορφιά. Προς μεγάλη μας έκπληξη η δουλειά μας αναγνωρίστηκε πέρα από κάθε προσδοκία. Το τελευταίο διάστημα είχαμε φτάσει τις 5500 αναγνώσεις την μέρα και περί τους 1000 μοναδικούς αναγνώστες. Ένα από τα άρθρα αναδημοσιεύτηκε σε 250000 ιστολόγια. Μας ζήτησαν άδεια για αναδημοσιεύσεις από το Σικάγο μέχρι το Σίδνεϊ σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.
Τα ευχαριστήρια μηνύματα από κόσμο που βρήκε απάντηση σε θέματα υγείας που τον προβλημάτιζαν ήταν πολλά και αυτό μας έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε.

Το μάθημα...
Όμως, να που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Ξαφνικά βλέπεις μια επίπονη δουλειά (κάθε άρθρο θέλει αρκετές ώρες σύνταξη, χτένισμα για να αναρτηθεί) να πηγαίνει χαμένη. Και αυτό γιατί η Google για να προστατευτεί λειτουργεί αυθαίρετα μια και έχει τους διακόπτες και τους κατεβάζει όποτε θέλει παίζοντας το παιχνίδι αρρωστημένων ανθρώπων. Το μάθημα λοιπόν είναι ότι πρώτα απ’όλα πάντα κρατάμε backup, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου παρουσιαστεί ξαφνικά. Επίσης καλύτερα ότι ξεκινάς το ξεκινάς σε αγορασμένους  servers και όχι σε αυτές τις εταιρίες που σου παρέχουν δωρεάν χώρο. Απλά εμείς δυστυχώς εγκλωβιστήκαμε γιατί δεν περιμέναμε αυτήν την γρήγορη ανάπτυξη.

Οι φίλοι........
Όλο αυτό το διάστημα που ανέβαινε το αναγνωστικό κοινό λαμβάναμε προτροπές από κόσμο για να συνεχίσουμε αλλά και πολλές ευχαριστίες σε απαντήσεις μας σε διάφορα προβλήματα υγείας που μας ρωτούσαν από όλη την Ελλάδα. Αλλά αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο ήταν πολύ δυνατό. Μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και καλώντας να βοηθήσει όποιος μπορεί, τα τηλέφωνα αλλά και τα mail ήταν πολλά, πάρα πολλά. Άλλος με συμβουλές, άλλος εξηγήσεις, άλλος για απλή συμπαράσταση. Μας γέμισε χαρά αλλά και κουράγιο να συνεχίσουμε.
Ενεργοποιήσαμε αμέσως δεύτερο ανενεργό blog το medlabnews.blogspot.com. Δυστυχώς το εφεδρικό δεν το γνωρίζουν οι μηχανές της Google ούτε κανείς από τους αναγνώστες μας. Πέρασαν έξι τελικά μέρες (όχι δύο όπως μας είχαν πει) και σήμερα τα πράγματα επανήλθαν.

Ευχαριστίες.....
Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω όλους και όλες που μας συμπαραστάθηκαν με όποιο τρόπο μπορούσαν.
Ιδιαίτερα όμως θέλω τα ευχαριστήσω
Τους:
Τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδονα Κατσιμπρή, αρχισυντάκτη του now24.gr http://now24.gr/
Τον διαχειριστή του  ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Τον διαχειριστή του Ξυπνήστε Ρεhttp://ksipnistere.blogspot.com/
Tον διαχειριστή του Τρικλοποδιά... http://www.triklopodia.com/
Του Αlexandroupoli online http://alexpolisonline.blogspot.com/
Του Κwsnews.gr http://www.kwsnews.gr/
Και πολλούς άλλους από blog και site για τις χρήσιμες πληροφορίες που  μας έδωσαν.
Τον κ Στέφανο Λουκάκο, Γενικού Διευθυντή, της Google Eλλάδας.

Παράκληση......
Δεν κάνουμε κακό και δεν πειράζουμε κανένα. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να μας διαβάζει. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν, τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα να δημιουργούμε προβλήματα σε όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθούν το κοινωνικό σύνολο.
Διαδώστε την ύπαρξή μας, ενισχύστε την φωνή μας κάνοντας γνωστή την διεύθυνση της ιστοσελίδας μας όπου και όπως μπορείτε. Αν πάλι θέλετε στείλτε το mail σας και τα mail των φίλων που πιστεύετε ότι θα τους χρησιμεύσουν οι σελίδες μας προκειμένου να λαμβάνουν το newsletter μας, αλλά και να ενταχθούν στο medlab Club, στο medlabnews@medlab.gr.

Αλέξανδρος Γιατζίδης
Υπεύθυνος

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων