Ολοκληρώθηκε έρευνα για το επίπεδο εγρήγορσης και ευελιξίας του μυαλού, στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ολοκληρώθηκε έρευνα για το επίπεδο εγρήγορσης και ευελιξίας του μυαλού, στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα


Ολοκληρώθηκε η έρευνα  “Your Agile Brain Check Up” της SARGIA Partners

Έλλειψη συγκέντρωσης και εμμονή στο multitasking μειώνουν τα επίπεδα δημιουργικής σκέψης και παραγωγικότητας των στελεχών στην Ελλάδα 


Το 64% των στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα σήμερα δυσκολεύεται να εστιάσει απομονώνοντας τους «θορύβους» του εργασιακού περιβάλλοντος και να συγκεντρώσει την προσοχή του σε ένα πράγμα κάθε φορά, σύμφωνα με την έρευνα “Your Agile Brain Check Up” της SARGIA Partners. Παράλληλα, μόλις το 28% επιτρέπει στον εαυτό του μικρά διαλείμματα για ανανέωση μέσα στην ημέρα. Έτσι, η έλλειψη εστίασης και η εμμονή στο multitasking, σε συνδυασμό με την κούραση, στερεί από τα στελέχη την απαραίτητη ενέργεια την οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν συνειδητά σε περισσότερο δημιουργική και στρατηγική κατεύθυνση. Σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση και στη δημιουργικότητα παίζει επίσης και η φυσική κατάσταση, στην οποία τα στελέχη σκοράρουν αρκετά χαμηλά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 51% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ασκείται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ενώ μόλις το 54% δίνει στον εαυτό του χρόνο για δημιουργική και στρατηγική σκέψη.

Η έρευνα “Your Agile Brain Check Up” είχε στόχο να μετρήσει το επίπεδο εγρήγορσης και ευελιξίας του μυαλού, να υπολογίσει δηλαδή αυτό που ονομάζεται “Agile Brain” ή αλλιώς «ευέλικτος νους» σε όλες τις διαστάσεις του: παρακίνηση, συναισθήματα, ένστικτο, λογική, φυσική κατάσταση και δημιουργικότητα.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με τα χαμηλά ποσοστά σε θέματα εστίασης και συγκέντρωσης, τα στελέχη στην Ελλάδα φαίνεται ότι στέκονται γερά στα πόδια τους όσον αφορά στην παρακίνηση και στον αυτοέλεγχο84% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στη διαίσθησή τους, ενώ και η παρακίνηση που νιώθουν για το έργο τους είναι, επίσης, σε υψηλά επίπεδα (83%). Επιπλέον, 73% όσων απάντησαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας δήλωσαν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας και τι σημαίνουν για το Agile Brain, αλλά και απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 5ου Leadership Seminar με τίτλο “Transform Leaders and Businesses to Build Intelligent Enterprises” που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στον Πολυχώρο Λώλου. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η διεθνούς φήμης coach και συγγραφέας Linda Rey, θα αναλύσει χρήσιμες πρακτικές και εργαλεία που μας προσφέρει η σύγχρονη νευροεπιστήμη και θα απαντήσει σε ερωτήματα όπως:  

Πώς να παραμείνουμε ψύχραιμοι σε συνθήκες πίεσης;  
Πώς να διαχειριστούμε το μεγάλο όγκο πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά;
Πώς να διαχειριστούμε τη συνεχή απόσπαση προσοχής στο εργασιακό περιβάλλον; 
Πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα της ενέργειάς μας εστιάζοντας σε συγκεκριμένους στόχους; 
Πώς να βελτιώσουμε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για εμάς και τους συνεργάτες μας; 

Πώς να διευκολύνουμε την προσαρμογή στην αλλαγή;

Αναλυτικά, οι διαστάσεις του ευέλικτου νου, σε ποσοστά βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων: 
Παρακίνηση: 83% νιώθουν υψηλά επίπεδα παρακίνησης
Ένστικτο: 84% έχουν εμπιστοσύνη στο ένστικτό τους
Συναισθήματα:73% δηλώνουν ότι έχουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους στο χώρο εργασίας
Λογική: 64% τα επίπεδα εστίασης και συγκέντρωσης του μυαλού
Δημιουργικότητα: 61% επιτρέπουν στον εαυτό τους να σκέφτεται δημιουργικά
Φυσική κατάσταση:42% των στελεχών ασχολούνται τακτικά με τη διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης

Η Γεωργία Καρτσάνη, CEO της SARGIA Partners, αναφέρει: «Τα αποτελέσματα έδειξαν κάποια αισιόδοξα μηνύματα για τα επίπεδα  αυτοπαρακίνησης και συναισθηματικής νοημοσύνης των στελεχών, τονίζουν όμως ένα σοβαρό φαινόμενο της σημερινής περίπλοκης  εποχής:  την  έλλειψη εστιασμένης επικέντρωσης λόγω του αυξημένου όγκου  πληροφοριών, που σε συνδυασμό με την περιορισμένη φυσική κατάσταση και ελλιπή ξεκούραση, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα και στη δημιουργικότητα των στελεχών. Η SARGIA Partners βρίσκεται πάντα δίπλα στους Έλληνες ηγέτες, βοηθώντας τους να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους ως πηγή θετικής ενέργειας,  έμπνευσης και δημιουργίας μέσα στους  οργανισμούς τους. Αυτό το επιτυγχάνουμε  μέσα  από εργαλεία και τεχνικές που τους βοηθούν να μεγιστοποιήσουν τη συνειδητότητά τους, να θέτουν προτεραιότητες και να εστιάζουν στα  πραγματικά σημαντικά για τη  ζωή τους και αυτή των γύρω τους».

Ταυτότητα της Έρευνας: 
Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 257 στελέχη επιχειρήσεων, εκ των οποίων 56,2% είναι γυναίκες και  43,8% άνδρες. Οι συμμετέχοντες δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά σε θέσεις CEO και ανωτέρων στελεχών σε τμήματα HR, Marketing, Πωλήσεων και Οικονομικών. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων (78,3%) ήταν μεταξύ 31 και 54 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 5ο Leadership Seminar μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα:  http://www.leadershipseminars.gr,

Λίγα Λόγια για τη SARGIA Partners

Η SARGIA Partners είναι εταιρεία συμβουλευτικής  καθοδήγησης ηγετών η οποία προσφέρει συστημικές λύσεις ανάπτυξης ηγεσίας βασιζόμενες στις νευροεπιστήμες, έρευνες και πρακτικές των συμπεριφοριστικών και αναπτυξιακών επιστημών, τις αρχές μαθησιακών οργανισμών και  σε προοδευτικές μεθοδολογίες coaching.

Με γραφεία σε Λονδίνο, Αθήνα, Βουκουρέστι και Ντουμπάι, δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της περιοχής ΕΜΕΑ, με οργανισμούς που ανήκουν στους κλάδους: FMCG, Λιανικό Εμπόριο, Τραπεζικό, Τεχνολογικό, Φαρμακευτικό, Βιομηχανικό και  Ενέργειας, με σκοπό να στηρίξει τους ηγέτες να αναπτύξουν το αυθεντικό τους ηγετικό στυλ για την ενδυνάμωση της προσωπικής τους επίδρασης και  την ευθυγράμμιση της ομάδας τους προς ένα κοινό όραμα.




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων