728x90 AdSpace

Σήμερα

Πρόληψη

Διατροφή

Επιλογές

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

20/10/16

Αιδώς Αργείοι, λένε τα Διαγνωστικά Κέντρα για τις νέες εξετάσεις που θέλει να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016
Στο πλαίσιο των χθεσινών παρατηρήσεων μας, κινείται Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος των Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, σχετικά με την αποζημίωση ειδικών εξετάσεων που αποφάσισε να εντάξει το Υπουργείο Υγείας, από τον ΕΟΠΥΥ.

Συγκεκριμένα
Αργά χθες το απόγευμα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εξέδωσε ένα δελτίο τύπου μέσω του οποίου ενημέρωνε ότι, συνεπής στην προσπάθεια της για εξοικονόμηση και ορθολογική αξιοποίηση δημοσίων πόρων, προχωρά στην κοστολόγηση 86 νέων ιατρικών πράξεων, καθώς και στην ανακοστολόγηση (με μείωση της τιμής τους) δύο υπερκοστολογημένων από το παρελθόν ιατρικών πράξεων, με σκοπό οι δαπάνες αυτές να μην επιβαρύνουν τους ασθενείς αφού θα αποζημιώνονται πλέον από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και καταλήγει με την παράγραφο ότι "παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, η Κυβέρνηση με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των οικονομικά αδύναμων στρωμάτων, προχωρά στη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία διασφαλίζουν την ισότιμη και καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες Υγείας αλλά και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος".

  Ακούγοντας κάποιος ανυποψίαστος πολίτης αυτήν την είδηση, θα μπορούσε να σκεφτεί ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αφού εισάγει ακριβές εξετάσεις υψηλής τεχνολογίας στις λίστες των εξετάσεων που αποζημιώνει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δεν γνωρίζει όμως ότι ο ανωτέρω Οργανισμός έχοντας έναν κλειστό προϋπολογισμό ο οποίος είναι μάλιστα άκρως ελλειμματικός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες για εργαστηριακές εξετάσεις των 10.000.000 περίπου ασφαλισμένων του, περικόπτει κάθε χρόνο από τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής πάνω από το 50% της αξίας των διενεργούμενων εξετάσεων, με το ανήθικο και ληστρικό μέτρο της αυτόματης περικοπής υπέρβασης δαπανών, το γνωστό σε όλη την ιατρική, τουλάχιστον, κοινότητα με τον ξενικό όρο claw back και το οποίο μεταφραζόμενο στην σπουδαία Ελληνική γλώσσα μας, σημαίνει αρπάζω πίσω.

  Η υποκρισία και ο λαϊκισμός περισσεύουν και είναι θλιβερό για την Κυβέρνηση να προσπαθεί να δείξει ότι ασκεί δήθεν κοινωνική πολιτική, με τις πλάτες όμως των ιδιωτικών μονάδων Π.Φ.Υ., τις οποίες γνωρίζει ότι δεν θα πληρώσει, όταν οι ιδιωτικές αυτές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής που σήμερα εξυπηρετούν πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αφού οι δημόσιες δομές Π.Φ.Υ. δεν λειτουργούν ή στην καλύτερη περίπτωση υπολειτουργούν, θα αποζημιώνονται για λιγότερες ιατρικές εξετάσεις και πράξεις από αυτές που θα εκτελούν, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι μονάδες να οδηγούνται αναπότρεπτα στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική οικονομία, για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και για τους 15.000 περίπου εργαζόμενους στις μονάδες αυτές και τις οικογένειες τους.
  Η μόνη φράση που ταιριάζει είναι "αιδώς Αργείοι" ή όπως θα έλεγε και ο απλός λαός τον οποίον δήθεν υπερασπίζονται, ντροπή σας υποκριτές και φαρισαίοι.


           Ο Πρόεδρος                             Ο Α' Αντιπρόεδρος
      Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ευάγγελος Κατσίκης  

 Ιατρός Ακτινολόγος                           Νομικός 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Item Reviewed: Αιδώς Αργείοι, λένε τα Διαγνωστικά Κέντρα για τις νέες εξετάσεις που θέλει να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ Rating: 5 Reviewed By: Alex Yiatzides