Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής συμμετείχε στο ειδικό θεματικό Συνέδριο «Τουρισμός Υγείας: Μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και ανάδειξης της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο», που διοργανώθηκε από τον ΙΣΑ και την ΚΕΔΕ στην Ιθάκη, 26-27 Μαΐου 2017.
Ο κ. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ανακοίνωσε την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας που αποσκοπεί στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας με τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη, ενώ παρουσίασε και τους σκοπούς του Κέντρου και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και η συμβολή του Κέντρου στον τομέα της παροχής συστηματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους τομείς του Τουρισμού Υγείας.
Ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Πατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στους σκοπούς της δημιουργίας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και ειδικότερα στην ανάδειξη της Ελλάδας ως αξιόπιστο και ελκυστικό προορισμό τουρισμού υγείας, στην υποστήριξη της ανάπτυξης περιφερειακών και τοπικών προορισμών, στην ενθάρρυνση των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και προϊόντων τουρισμού υγείας με τη μορφή clusters με ασφαλιστική κάλυψη, στην εφαρμογή Ανωνυμοποιημένου Ηλεκτρονικού Αρχείου Ασθενών ημεδαπής και αλλοδαπής, καθώς και στην παρουσίαση επίσημων στοιχείων σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και συνέδρια.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη προβολής του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και στην απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης κέντρων Ιαματικής Θεραπείας και Θαλασσοθεραπείας, καθώς και στην προοπτική σύναψης συμφωνιών συνεργασίας με ασφαλιστικούς και λοιπούς φορείς ανά την υφήλιο.
Η ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος σε πολυάριθμες παθήσεις καθιστά τον ασθενή αναγκαστικό repeater, καθόσον είναι υποχρεωτική για 21 μέρες ανά εξάμηνο και διά βίου, όπως στην ψωρίαση, νόσο δυσίατη που προσβάλλει 100 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως. Περαιτέρω, επειδή η διάρκεια της θεραπείας είναι μόλις 20 λεπτά, υπάρχει άφθονος ελεύθερος χρόνος δυνάμενος να αξιοποιηθεί με το φάσμα εμπειρικών δραστηριοτήτων τουλάχιστον σε 58 εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το οποίο εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες ιαματικής ιατρικής αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών.
Ο Καθηγητής Κ. Κουσκούκης τόνισε ιδιαίτερα ότι ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί εκτελεστικό βραχίονα της ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδα
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου