Αποφλοιωτική ουλίτιδα με κοκκινίλες και φυσαλίδες που σκάνε στα ούλα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αποφλοιωτική ουλίτιδα με κοκκινίλες και φυσαλίδες που σκάνε στα ούλα

Aν αισθάνεστε καυσαλγία και δυσκολία να φάτε σκληρές τροφές ή πιπεράτες ή ξινές τότε πάσχετε από αποφλοιωτική ουλίτιδα (gingivitis)
του Γιώργου Κουτσικάκη, Χειρουργού Οδοντιάτρου Μ.Sc., medlabnews.gr

Αν νιώθετε τα ούλα σας σαν να ξεφλουδίζουν και υπάρχουν κοκκινίλες, φυσαλίδες που σκάνε και αφήνουν διαβρώσεις και ελκώσεις και αν αισθάνεστε καυσαλγία και δυσκολία να φάτε σκληρές τροφές ή πιπεράτες ή ξινές τότε πάσχετε από αποφλοιωτική ουλίτιδα.


Η ουλίτιδα αυτή είναι διαφορετική από τη συνήθη και δεν οφείλεται σε μικροβιακό παράγοντα, συνεπώς δεν θεραπεύεται με στοματική υγιεινή και καλό καθαρισμό, αν και αυτά μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση.

Συνιστούμε μαλακή οδοντόβουρτσα, ήπιες κινήσεις και ένα ήπιο στοματικό διάλυμα.

Η αποφλοιωτική ουλίτιδα είναι η στοματική εκδήλωση δερματολογικών νοσημάτων συνήθως αυτοάνοσων χωρίς σαφή αιτιολογία όπως: ομαλός λειχήνας, καλόηθες πεμφιγοειδές, πομφολυγώδες πεμφιγοειδές, πέμφιγα, και άλλα. Ορισμένα από τα προαναφερθέντα είναι αρκετά σοβαρά.

Θεραπεύεται με κορτικοστεροειδή τοπικά ή συστηματικά. 


Σε κάθε περίπτωση συνιστάται η παραπομπή σε στοματολόγο που σε συνεργασία με δερματολόγο θα θεραπεύσουν την υποκείμενη παθολογική κατάσταση ώστε να εξαφανιστεί και η αποφλοιωτική ουλίτιδα.


Γιώργος Κουτσικάκης, Χειρουργός Οδοντίατρος Μ.Sc.
τηλ 210-8056112
http://www.dentistpefki.gr
E-mail: gkoutsikakis@hotmail.com
Διεύθυνση Οδοντιατρείου :  Υψηλάντου 11, Πεύκη




Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων