Στο πλαίσιο του 52ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας Παίδων & Συγγενών Καρδιοπαθειών που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κου Προκοπίου Παυλοπούλου, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας Παίδων & Συγγενών Καρδιοπαθειών (AEPC) πραγματοποίησε σήμερα Συνέντευξη Τύπου, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το επερχόμενο Συνέδριο καθώς και την παρουσίαση του επιστημονικού του προγράμματος.
Το ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας Παίδων & Συγγενών Καρδιοπαθειών, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, έχει μία χρόνια παράδοση να ενώνει όχι μόνο τους Παιδοκαρδιολόγους, αλλά και ειδικούς από όλους τους τομείς, οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στη φροντίδα ασθενών με συγγενείς καρδιολογικές παθήσεις, από την εμβρυακή ζωή έως την ενηλικίωση, με τους αντιπροσώπους να έρχονται από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό.
Το Συνέδριο της AEPC φιλοξενείται στην Ελλάδα ύστερα από 50 χρόνια, με τον αναμενόμενο αριθμό συνέδρων να υπερβαίνει τους 1.300. Οι Ελληνικές Επιστημονικές Εταιρείες που συνδιοργανώνουν το Συνέδριο είναι: η Ελληνική Εταιρεία Παιδοκαρδιολογίας και η Ομάδα Εργασίας Συγγενών Καρδιοπαθειών της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων. Τα ποσοστά προέλευσης των συνέδρων παγκοσμίως είναι από την Ευρώπη 80%, από την Βόρεια & Νότια Αμερική 11%, ενώ από Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή και Αυστραλία το ποσοστό φτάνει το 9%.
Ο κος Γεώργιος Παπαδόπουλος, Παιδοκαρδιολόγος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, δήλωσε ότι στην Ελλάδα γεννιούνται 800-1.000 παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες ετησίως, και το 50% αυτών χρήζει χειρουργικής επέμβασης, ενώ τατέσσερα μεγάλα Καρδιοχειρουργικά κέντρα στα οποία τα παιδιά αυτά μπορούν να χειρουργηθούν είναι τα παρακάτω:
• Νοσοκομείο «Παίδων»
• Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
• «Ιασώ» Παίδων
• Παίδων «Μητέρα»
Σύμφωνα με τον κο Γεώργιο Σαρρή, Παιδοκαρδιοχειρουργό, Συμπρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη μετάθεση των μεγάλων αγγείων, οι νεώτερες εξελίξεις στην εμβρυϊκή διάγνωσηκαι θεραπεία συγγενών καρδιοπαθειών καθώς και η διάγνωση με σύγχρονες απεικονιστικές μεθόδους (αξονική, μαγνητική και τρισδιάστατη υπερηχοκαρδιογραφία), αλλά και οι τελευταίες πρωτοποριακές εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης της καρδιάς.
Επιπροσθέτως, θα ανακοινωθούν οι νεώτερες εξελίξεις στην καρδιακή ανεπάρκεια στα παιδιά και στην αντιμετώπιση της με τεχνητές καρδιές και καρδιακές μεταμοσχεύσεις, αλλά και οι υβριδικές επεμβάσεις συνεργασίας επεμβατικών παιδο-καρδιολόγων και παιδοκαρδιοχειρουργών στην αντιμετώπιση σύμπλοκων προβλημάτων.
Θα γίνει παρουσίαση νέων μεθόδων αντιμετώπισης αρρυθμιών, εξελίξεις στους βηματοδότες και στους απινιδωτές στα παιδιά, και θα ανακοινωθούν νέα δεδομένα που αφορούν στην πρόληψη καρδιοπαθειών στα παιδιά και στον προαθλητικό έλεγχο. Θα δοθούν, επιπλέον, επικαιροποιημένα στοιχεία για την μακροπρόθεσμη πρόγνωση αλλά και για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση των συγγενών, δηλαδή των εκ γενετής, καρδιοπαθειών στους ενήλικες. Τέλος, οι ομιλητές θα αναφερθούν και στην συμβολή της Ελληνικής παιδοκαρδιολογικής & παιδοκαρδιοχειρουργικής επιστημονικής κοινότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου