Απαράδεκτο: Εξαιρούν από τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών τους πάσχοντες με Σκλήρυνση κατά Πλάκας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απαράδεκτο: Εξαιρούν από τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών τους πάσχοντες με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) / πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ) βρίσκονται στη δύσκολη θέση να αξιολογούνται ανά διετία από κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ)
Θέσεις της ΠΟΑμΣΚΠ για το σχέδιο νόμου που αφορά τις προσλήψεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια των μελών των συλλόγων της από όλα τα μέρη της Επικράτειας προς το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Μέλη των συλλόγων μας επανδρώνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα υπερβαίνοντας εαυτόν. Οι πάσχοντες από πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ) έχοντες αφανή συμπτώματα της νόσου υπηρετούν ως να ήταν υγιείς και μάλιστα καλύπτουν εκπαιδευτικά κενά ακόμα και σε πολλά, διαφορετικά σχολεία συγχρόνως.
Την ίδια στιγμή τα συμπτώματα υπάρχουν και καταταλαιπωρούν τους πάσχοντες- εκπαιδευτικούς που τα υπομένουν.
Εργάζονται επί σειρά ετών στο χώρο της εκπαίδευσης, και έχουν προϋπηρεσία η οποία υπερβαίνει το όριο των 120 μηνών. Πολλοί από αυτούς έχουν συγκεντρώσει προϋπηρεσία η οποία σύμφωνα με το υπάρχων νομοσχέδιο καταλήγει στον κάδο των αχρήστων ενώ, από το 2016 και μετά βρέθηκαν να έπονται άλλων κατηγοριών ΑΜΕΑ ή γονέων αυτών.
Το πλήθος τους σε σχέση με το σύνολο είναι μικρό και οι περισσότεροι είναι αυξημένων προσόντων.
Η εργασία είναι για αυτούς, εκτός από οικονομική εξασφάλιση και περίθαλψη και ζωογόνος δύναμη για την καλύτερη πορεία της υγείας τους όπως τονίζεται από διεθνείς έρευνες.
Οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) / πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ) βρίσκονται στη δύσκολη θέση να αξιολογούνται ανά διετία από κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ως να επρόκειτο να ιαθούν. Ουδέποτε χαρακτηρίζεται η αναπηρία τους με τη λέξη «μόνιμη», ως να γίνονταν ποτέ η κατάσταση τους αναστρέψιμη. Το συζητούμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει στο Άρθρο 5 παρ. Γ, στα κοινωνικά κριτήρια για τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών, τη λέξη «μόνιμη» για την αναπηρία, κάτι που είναι πιθανό να ερμηνευτεί ως λόγος αποκλεισμού για τους πάσχοντες από ΣΚΠ/ΠΣ.
Θεωρούμε ότι ο παραπάνω όρος αποτελεί μέσο αποκλεισμού και θα πρέπει να παραλειφθεί. Η ΠΟΑμΣΚΠ ζητά να αναθεωρηθεί το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και οι πάσχοντες από ΣΚΠ εκπαιδευτικοί που εργάζονται ή εργάστηκαν ως εκπαιδευτικοί να:
  • Συμπεριληφθούν στις προσλήψεις του υπουργείου Παιδείας ως άτομα ΑΜΕΑ/άτομα με χρόνιες παθήσεις (όπως υπολογίζονται στις προκηρύξεις θέσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα)
  • Προσμετρείται όλη η προϋπηρεσία τους για την πρόσληψη
  • Να προτάσσονται στον πίνακα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά τους πολύτεκνους και τους πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων