Από μία επίσκεψη στον οδοντίατρο βρέθηκε με ακρωτηριασμένα πόδια και χέρια (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Από μία επίσκεψη στον οδοντίατρο βρέθηκε με ακρωτηριασμένα πόδια και χέρια (video)

Την πιο απρόσμενη και τραγική τροπή πήρε για έναν Βρετανό μία επίσκεψη στον οδοντίατρο, που τελικά του κόστισε τα χέρια και τα πόδια του. Όπως γράφει η New York Post, ένα μικρό κόψιμο στα ούλα του του προκάλεσε σήψη.

Η απίστευτη περιπέτεια του 38χρονου, που ξεκίνησε από ένα κόψιμο στο ούλο


Την πιο απρόσμενη και τραγική τροπή πήρε για έναν Βρετανό μία επίσκεψη στον οδοντίατρο, που τελικά του κόστισε τα χέρια και τα πόδια του. Όπως γράφει η New York Post, ένα μικρό κόψιμο στα ούλα του του προκάλεσε σήψη.
Ο Tom Ray περιέγραψε σε ομιλία του πώς το 1999, στα 38 του, κι ενώ ήταν επιτυχημένος τραπεζίτης κι έτοιμος να ξεκινήσει δική του επιχείρηση μαζί με την έγκυο γυναίκα του, αρρώστησε.

«Είχα πάει στον οδοντίατρο λίγες μέρες νωρίτερα και έκοψε κάπως το ούλο μου με εκείνο το εργαλείο που βγάζουν την πέτρα» περιέγραψε. «Συνέπεσε με γρίπη, πιστεύω έτσι κόλλησα».
Οι γιατροί και το νοσοκομείο χρειάστηκαν πάνω από πέντε ώρες για να διαγνώσουν πως είχε πάθει σήψη, απειλητική για τη ζωή επιπλοκή μιας μόλυνσης.
«Το πραγματικό πρόβλημα ήταν η καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εξετάσεων. Χρειάστηκαν πολλές ώρες» περιέγραψε ο Ray. «Μέχρι να πάρουν τα αποτελέσματα που έδειχναν καθαρή σήψη, ήταν αργά. Η σήψη σε σκοτώνει μέσα σε λίγες ώρες».
Έτσι, ο άνδρας έμεινε για μήνες σε τεχνητό κώμα και όταν ξύπνησε είχε χρειαστεί να του ακρωτηριάσουν τα χέρια και τα πόδια.
«Όταν ξύπνησα δεν θυμόμουν τίποτα για το παρελθόν μου» αφηγείται. «Δίπλα μου ήταν μια πανέμορφη γυναίκα με ένα νεογέννητο στα χέρια, μου είπε πως ήταν η γυναίκα μου. Όλα είχαν σβηστεί από τη μνήμη μου κι έπρεπε να τα ξαναμάθω όλα από την αρχή».
Η ανάρρωση του Ray ήταν μακρά και δύσκολη και περιλάμβανε χρόνια πλαστικών επεμβάσεων. Στη συνέχεια έμαθε να περπατά και να οδηγεί με τα τεχνητά μέλη του. Αλλά δυσκολευόταν να δουλέψει και τελικά η οικογένειά του έχασε το σπίτι της.
Στα 57 του χρόνια σήμερα, ο Ray δεν σταματά να μιλά για όσα του συνέβησαν για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη σήψη. Στη διάρκεια της ομιλίας του χθες στο Royal College of Nursing ζήτησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας να υιοθετήσει υποχρεωτική εκπαίδευση του προσωπικού του για τη σήψη. «Τα προβλήματα υγείας και ακόμα και ο θάνατος από σήψη θα συνεχίσουν να προκύπτουν μέχρι να δεσμευτεί η πολιτεία στην εκπαίδευση όλου του υγειονομικού προσωπικού, ώστε να μπορεί να δώσει σε κάθε ασθενή τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζεται και να αντιμετωπίζει τη σήψη το γρηγορότερο δυνατό» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Πρώτη αιτία θανάτου το σηπτικό σύνδρομο. Τι είναι η σήψη, ποιοι κινδυνεύουν και πώς μπορεί να προληφθεί;



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων