Καρκίνος, τι έχασα από αυτόν αλλά και τι κέρδισα από αυτόν, 2 Νοεμβρίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καρκίνος, τι έχασα από αυτόν αλλά και τι κέρδισα από αυτόν, 2 Νοεμβρίου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών- Εθελοντών- Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι., σε συνεργασία με το ESGO/ENGAGe (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Γυναικολογικού Καρκίνου), που φέτος πραγματοποιεί το ιατρικό της Συνέδριο στην Αθήνα, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

«Καρκίνος, τι έχασα από αυτόν αλλά και τι κέρδισα από αυτόν.»

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
Από τις 10 π.μ έως τις 5 μ.μ.
Πλατεία Συντάγματος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών- Εθελοντών- Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η Ομάδα Γυναικολογικού καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι., σε συνεργασία με το ESGO/ENGAGe (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ομάδων Γυναικολογικού Καρκίνου), που φέτος πραγματοποιεί το ιατρικό της Συνέδριο στην Αθήνα, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Από τις 12.00 έως και τις 15.00 στον χώρο της εκδήλωσης θα παρευρεθεί η δημοσιογράφος υγείας Αλεξία Σβώλου, η οποία θα ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με την αναγκαιότητα πρόληψης

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τον Σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι και τις δράσεις του σχετικά με τον γυναικολογικό καρκίνο.
Βασική προτεραιότητα της εκδήλωσης είναι οι πολίτες να μπορέσουν να δουν με διαφορετική ματιά ένα θέμα που απασχολεί άμεσα ή έμμεσα όλους μας.

Το Κ.Ε.Φ.Ι σας προσκαλεί να αναζητήσετε παρέα τη θετική πλευρά αυτού του προβλήματος.
Μήνυμα των διοργανωτων:
«Να δείξουμε ότι παρά τη νόσο είμαστε ακόμα εδώ και είμαστε ενεργοί πολίτες.
Όταν αποδεχτείς το αρνητικό, το δεις, το ομολογήσεις, τότε μπορείς να ανοιχτείς στο φως, να συνηδειτοποιήσεις ότι αυτή η εμπειρία κρύβει μέσα της και κέρδος, και πώς αυτή η περιπέτεια ανοίγει νέους δρόμους στη ζωή σου.»

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τις σκέψεις τους, την εμπειρία τους, τις ελπίδες τους με γραπτό και προφορικό λόγο ή δημιουργώντας τη δική τους ζωγραφιά ή κατασκευή.
Επίσης, θα μπορούν να φωτογραφηθούν σε photo-op και να αναρτήσουν τη φωτογραφία τους στα social media (με σχετικό hashtag) δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξη τους στο έργο μας.
Παράλληλα στο χώρο θα υπάρχουν face - painters για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο καθως και διάφορες εκπλήξεις.

Η εκδηλωση πλαισιώνει τις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 21ου  Ευρωπαϊκού Γυναικολογικού - Ογκολογικού Συνεδρίου (Μέγαρο Μουσικής 1 έως 5 Νοεμβρίου 2019).
Την ίδια μέρα, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής  η Τέτη Νικολοπούλου και η Μαρία Φουντούλη δημιουργούν ένα νέο ντουέτο, με τίτλο Magnetic resonance imaging ή MaRIas dance
βασισμένο στην παράσταση τους το «Δώρο» και με ξεχωριστό μήνυμα .
Με έμφαση στη σωματοποίηση, η συγκεκριμένη παράσταση προτείνει την κίνηση, την επαφή και την επικοινωνία μέσω του σώματος ως στάση ζωής. Η ομάδα ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Μαρίας Παπαγεωργίου, υπεύθυνη της ομάδας ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών, να χορέψει στους ήχους του μαγνητικού τομογράφου και να προσφέρει την εμπειρία της πράξης του χορού ως Δώρο στους συνανθρώπους μας.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως διαγνώστηκαν με γυναικολογικούς καρκίνους το 2018.
Περίπου το 44% με καρκίνο τραχήλου της μήτρας, 23% με νέα κρούσματα καρκίνου των ωοθηκών, 29% με καρκίνο του ενδομητρίου και λιγότερο από 5% διαγνώστηκαν με άλλους γυναικολογικούς καρκίνους, δηλαδή με καρκίνο του αιδοίου και του κόλπου.
Το 21% αυτών των νέων περιστατικών ήταν στην Ευρώπη.
468.000 πέθαναν από γυναικολογικούς καρκίνους το 2018.
Οι 311.000 από αυτούς τους θανάτους, το 67% ήταν από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.


Οι γυναικολογικοί καρκίνοι όμως μπορούν να αποφευχθούν ή να διαγνωστούν έγκαιρα.
Οι τακτικοί έλεγχοι και εξετάσεις, καθώς και οι επιλογές τρόπου ζωής, μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα πρόληψης ή ακόμη και έγκαιρης διάγνωσης γυναικολογικών καρκίνων, τότε η θεραπεία μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική και είναι δυνατή η αποθεραπεία.
Παρόλο που ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να αποφευχθεί και μπορεί να θεραπευθεί εάν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο με τον έλεγχο HPV και το ΠΑΠ-τεστ, 7 στις 10 γυναίκες αποφεύγουν να εξεταστούν με ανησυχία για το ενδεχόμενο να έχουν τον ιό HPV.

Οι καρκίνοι των ωοθηκών, της μήτρας, του τραχήλου της μήτρας και άλλων γυναικολογικών καρκίνων συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο κοινών καρκίνων που πλήττουν τις γυναίκες, αλλά η ευαισθητοποίηση του κοινού για τους καρκίνους αυτούς εξακολουθεί να είναι σημαντικά χαμηλή.

Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία έτσι ώστε να ξεπεραστεί η επιφυλακτικότητα και ο φόβος που υπάρχει όταν αναφερόμαστε στον καρκίνο, πόσο μάλλον για το γυναικολογικό καρκίνο.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων