Η λεμφοπενία αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου πρόωρου θανάτου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η λεμφοπενία αποτελεί ένδειξη αυξημένου κινδύνου πρόωρου θανάτου

Σύμφωνα με μια νέα Δανική μελέτη, η λεμφοπενία μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σήμα για μελλοντική σοβαρή πάθηση.

medlabnews.gr iatrikanea

Τα χαμηλά επίπεδα λεμφοκυττάρων στο αίμα (λεμφοπενία) έχουμε σε κληρονομικές ανοσολογικές διαταραχές, στη φυματίωση, στο AIDS, στη νόσο Hodgkin, απλαστική αναιμία και μετά από χορήγηση κορτιζόνης, ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων και χημειοθεραπείας.

Σύμφωνα με μια νέα Δανική μελέτη, η λεμφοπενία μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σήμα για μελλοντική σοβαρή πάθηση. Η μελέτη δείχνει ότι η λεμφοπενία σχετίζεται με αύξηση κατά 60% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

 Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Στιγκ Μπόγεσεν του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο καναδικό ιατρικό περιοδικό "Canadian Medical Association Journal" (CMAJ), ανέλυσαν σε βάθος 12 ετών στοιχεία για πάνω από 108.000 ανθρώπους ηλικίας 20 έως 100 ετών, από τους οποίους οι 10.372 πέθαναν στη διάρκεια της μελέτης. Διαπιστώθηκε ότι τα χαμηλά επίπεδα λεμφοκυττάρων αύξαναν κατά 1,8 έως 2,8 φορές τον κίνδυνο θανάτου ειδικότερα από καρκίνο, καρδιαγγειακή νόσο, πνευμονική πάθηση και λοιμώξεις.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων