Καλά μαντάτα. Έρχεται καυτό καλοκαίρι για να βοηθήσει στην εξάλειψη του κοροναϊού | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καλά μαντάτα. Έρχεται καυτό καλοκαίρι για να βοηθήσει στην εξάλειψη του κοροναϊού

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το καλοκαίρι του 2020 θα είναι το πιο θερμό από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις. Κίνδυνος για πυρκαγιές, καύσωνες και μαζί κοροναϊός.
Καλά τα πράγματα αφού η ατμόσφαιρα καθάρισε λόγω κοροναϊού. Από την άλλη οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να βοηθήσουν στο να εξαλείψουν το πρόβλημα μια ώρα αρχύτερα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το καλοκαίρι του 2020 θα είναι το πιο θερμό από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις. Κίνδυνος για πυρκαγιές, καύσωνες και μαζί κοροναϊός.
Το καλοκαίρι του 2020 δείχνει να προχωρά ακάθεκτο προς την κατεύθυνση του να εξελιχθεί στο πιο πύρινο τρίμηνο όλων των εποχών και συγκεκριμένα από τότε που υπάρχουν μετρήσεις. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα από 50 έως 75% το καλοκαίρι του 2020 να σπάσει το ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που είχαν σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια, το 2016.
Η επιβολή των περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας παγκοσμίως λόγω του νέου κοροναϊού έχει προσωρινά «καθαρίσει» την ατμόσφαιρα, αλλά δεν έχει σταματήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη για την οποία χρειάζονται δραστικά και βάθος χρόνου μέτρα, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες. Ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έχουν καταγραφεί υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ από την Ανταρκτική έως τη Γροιλανδία. Γεγονός που έχει προβληματίσει αρκετούς επιστήμονες καθώς το 2020 δεν είναι έτος «Ελ Νίνιο» που συνήθως συνδέεται με υψηλές θερμοκρασίες.
Η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανικών και Ατμοσφαιρικών Μελετών (NOAA) υπολογίζει ότι υπάρχει μια πιθανότητα 75% το 2020 να είναι το πιο θερμό έτος από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις , ενώ κατά 99,9% το τρέχον έτος θα είναι μέσα στα πέντε πιο θερμά έτη όλων των εποχών.
Ο καθηγητής κλιματολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Κάρστεν Χαουστάιν, υποστηρίζει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη πλησιάζει τους 1,2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά όρια. «Αν και η πανδημία προσωρινά μείωσε τις εκπομπές αερίων», λέει ο καθηγητής, «η συσσώρευση αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα παραμένει η κύρια ανησυχία. Η κλιματική κρίση συνεχίζεται ακάθεκτη παρά τον κοροναϊό».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων