Οι ιατροδικαστές Ζητούν τεστ για κοροναϊό σε όλους τους νεκρούς | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Οι ιατροδικαστές Ζητούν τεστ για κοροναϊό σε όλους τους νεκρούς

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας για τους κινδύνους που προκύπτουν στις κηδείες

medlabnews.gr iatrikanea 

 Κοροναϊός: Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας για τους κινδύνους που προκύπτουν στις κηδείες

Για σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από νεκρούς με κοροναϊό που δεν είχαν εξεταστεί πριν καταλήξουν και κηδεύονται κανονικά, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων. 

 Όπως είπε, μιλώντας στο Star, σε αυτές τις περιπτώσεις ούτε τα γραφεία τελετών προετοιμάζονται καταλλήλως αλλά ούτε και οι συγγενείς.   

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρόεδρος της Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, ανέφερε τις περιπτώσεις ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα που πεθαίνουν στα σπίτια τους και «υπογράφει ο παθολόγος της οικογένειας» χωρίς να τους έχει γίνει τεστ για Covid-19.   

«Είναι σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας», υπογράμμισε ο κ. Λέων, όταν μία σορός ασθενούς με κοροναϊό αντιμετωπίζεται όπως οι υπόλοιπες.  

Όπως τόνισε, σίγουρα εντοπίζεται πρόβλημα με τη νόσο τις πρώτες ώρες ή και τις πρώτες ημέρες μετά τον θάνατο ενός ασθενούς με Covid-19. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε προβλέπονται επιπλέον μέτρα από τον ΕΟΔΥ, με ειδικούς σάκους μεταφοράς και επιπλέον προστατευτικά μέτρα, που συνοδεύονται από ειδικές διαδικασίες κατά την τελετή και την ταφή.  

«Όταν κάποιος πεθάνει χωρίς να έχει νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο, δεν ξέρουμε αν έχει πεθάνει όντως από κάτι άλλο ή από Covid-19», επισήμανε ο κ. Λέων προτείνοντας να γίνεται τουλάχιστον ένα rapid test σε κάθε σορό, ώστε «να μην πέσουμε στην παγίδα».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων