Νέες μελέτες δείχνουν ότι ΣΩΖΕΙ από τον κοροναϊό και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέες μελέτες δείχνουν ότι ΣΩΖΕΙ από τον κοροναϊό και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Washington διαπίστωσαν ότι μπορεί να έχει προστατευτικά αποτελέσματα στους πνεύμονες και να μειώσει την ανάγκη γι

medlabnews.gr iatrikanea

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο George Washington διαπίστωσαν ότι η ασπιρίνη μπορεί να έχει προστατευτικά αποτελέσματα στους πνεύμονες και να μειώσει την ανάγκη για μηχανικό αναπνευστήρα, εισαγωγή σε ΜΕΘ και τη θνητότητα της COVID-19 σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Τα τελικά αποτελέσματα της έρευνάς τους για την ασπιρίνη και την COVID-19, που αποδεικνύουν προστατευτική δράση της ασπιρίνης στους πνεύμονες, δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Anesthesia & Analgesia.

«Καθώς μάθαμε για τη σύνδεση μεταξύ θρόμβων αίματος και COVID-19, γνωρίζαμε ότι η ασπιρίνη -που χρησιμοποιείται για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής- θα μπορούσε να είναι σημαντική για τους ασθενείς με COVID-19», δήλωσε ο δρ. Jonathan Chow, επίκουρος καθηγητής αναισθησιολογίας και διευθυντής του τμήματος Αναισθησιολογίας Κρίσιμης Φροντίδας στη Σχολή Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου George Washington. «Η έρευνά μας διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ χαμηλής δόσης ασπιρίνης και μειωμένης σοβαρότητας της COVID-19 και θανάτου εξαιτίας της», πρόσθεσε.

Κορονοϊός: Τι πετυχαίνει η ασπιρίνη

Στην μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 400 ασθενείς που εισήχθησαν από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2020 σε νοσοκομεία των ΗΠΑ. Μετά την προσαρμογή των αποτελεσμάτων ώστε να ληφθούν υπόψη δημογραφικά στοιχεία και συννοσηρότητες, η χρήση ασπιρίνης συσχετίστηκε με:

  • μειωμένο κίνδυνο μηχανικού αερισμού (μείωση 44%)
  • μειωμένη ανάγκη εισαγωγής σε ΜΕΘ (μείωση 43%) και
  • μειωμένη θνησιμότητα στο νοσοκομείο (μείωση 47%)

Δεν υπήρχαν διαφορές στην μείζονα αιμορραγία ή την εμφανή θρόμβωση μεταξύ των συμμετεχόντων που πήραν ασπιρίνη και εκείνων που δεν πήραν.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά ως προδημοσίευση το φθινόπωρο του 2020. Έκτοτε, και άλλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η ασπιρίνη τόσο στην πρόληψη της λοίμωξης όσο και στην μείωση του κινδύνου σοβαρής COVID-19 και θανάτου εξαιτίας της.

Ο δρ. Chow ελπίζει ότι αυτή η μελέτη θα οδηγήσει σε περισσότερη έρευνα σχετικά με το εάν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ της χρήσης ασπιρίνης και του μειωμένου πνευμονικού τραυματισμού σε ασθενείς με COVID-19.

“Η ασπιρίνη είναι φάρμακο χαμηλού κόστους, ευρέως διαθέσιμο και εκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν ήδη για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων”, δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε: “Η εύρεση αυτής της συσχέτισης είναι μια τεράστια νίκη για όσους θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο από μερικά από τα πιο καταστροφικά αποτελέσματα της COVID-19.

Πηγές: https://scitechdaily.comhttps://www.eurekalert.orghttps://www.webmd.com,https://www.sciencedaily.com


Διαβάστε επίσης

Μελέτες δείχνουν ότι φάρμακο που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια σώζει από τον κοροναϊό

Απλή και κατανοητή ανάλυση για το πώς γίνονται οι θρομβώσεις από τον κοροναϊό και τα εμβόλια (video)


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων