Έτσι σκοτώθηκε ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής Στέλιος Κούτσιας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Έτσι σκοτώθηκε ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής Στέλιος Κούτσιας

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, έχασε, ως γνωστόν, τη ζωή του σε δυστύχημα στην κλινική Πατσίδη

medlabnews.gr iatrikanea

Στη γενέθλια γη των Τρικάλων κηδεύτηκε χθες ο γιατρός και καθηγητής αγγειοχειρουργικής Στέλιος Κούτσιας, μοναχοπαίδι Τρικαλινού καταστηματάρχη η μοίρα των οποίου επεφύλαξε στον ίδιο και στη σύζυγό του το χειρότερο πλήγμα στα γεράματα.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, έχασε, ως γνωστόν, τη ζωή του σε δυστύχημα στην κλινική Πατσίδη της Λάρισας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Παρά την τραγικότητα του γεγονότος καμιά επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε για να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. Η επιχείρηση περιορίστηκε να εκφράσει την οδύνη της, ενώ στα μέσα ενημέρωσης έφτασε η πληροφορία ότι στο συμβάν εμπλέκεται ένα αναβατόριο εμπορευμάτων. Μέχρι εκεί.

Η οικογένεια του εκλιπόντος, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια της για να διαπιστώσει πως χάθηκε ο άνθρωπός της.  Ήδη ανέθεσε την διαλεύκανσή της σε νομικό και εμπειρογνώμονα, οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία, με σκοπό να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η αστυνομία έχει καταγράψει τα πάντα, με φωτογραφίες και μαρτυρίες, ενώ αυτοψία έκαναν και οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ, στην κλινική Πατσίδη εκτός από το κανονικό ασανσέρ λειτουργούσε και ένα αναβατόριο εμπορευμάτων το οποίο συνέδεε το υπόγειο με τους πάνω ορόφους.

Στο υπόγειο της κλινικής στεγάζονται και χειρουργεία. Ο Στέλιος Κούτσιας, που κατά διαστήματα χειρουργούσε στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο, βρισκόταν στο υπόγειο και κινήθηκε για να πάρει το αναβατόριο το οποίο εικάζεται ότι αρκετοί το προτιμούσαν για λόγους ευκολίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για να μπει κάποιος στην καμπίνα του συγκεκριμένου μηχανισμού που έχει χαρακτηριστικά ασανσέρ αλλά δεν είναι ασανσέρ, ανοίγει μια  χαμηλή εξώπορτα που περιφράζει την πρόσβαση και ακολούθως βρίσκεται σε ένα σκαλοπάτι, ένα είδος ράμπας στην οποία πατάς για να βάλεις τα εμπορεύματα ή για να μπεις ο ίδιος μέσα. Πόρτα, όπως έχουν οι κανονικοί ανελκυστήρες, δεν υπάρχει. Αν το αναβατόριο δεν βρίσκεται στο σημείο, τότε στέκεσαι μπροστά σε ένα κενό και το περιμένεις να έρθει.

Κάπως έτσι το ανέμενε και ο άτυχος καθηγητής. Είναι όμως άγνωστο τι συνέβη και για ποιόν λόγο, τη στιγμή που το αναβατόριο έφτανε στο υπόγειο, τον παρέσυρε και βρέθηκε από κάτω του. Μάλιστα ο θάλαμος σταμάτησε κυριολεκτικά πάνω στο σώμα του γιατρού, κάτι που στάθηκε αρκετό να του προκαλέσει ασφυξία η οποία αποδείχτηκε θανατηφόρα.

Παρά το γεγονός ότι η κλινική έχει καλό όνομα, τα μέτρα ασφαλείας της συγκεκριμένης κατασκευής παραπέμπουν σε τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αναβατόριο δεν είχε την απαιτούμενη πιστοποίηση και λειτουργούσε αυθαίρετα.

Γιατί ο τεχνικός ασφαλείας της επιχείρησης δεν επισήμανε αυτή την κραυγαλέα παράλειψη και επέτρεπε στην κλινική να το λειτουργεί ανεξέλεγκτα, παραμένει αδιευκρίνιστο.

Και μια λεπτομέρεια. Στην συγκεκριμένη κλινική τεχνικός ασφαλείας τυγχάνει να είναι η σύζυγος του συντηρητή, του (κανονικού) ανελκυστήρα …

Κώστας Τόλης εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων