Ολική έκλειψη Σελήνης με Υπερπανσέληνο σήμερα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ολική έκλειψη Σελήνης με Υπερπανσέληνο σήμερα

Το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου θα είναι ορατό το φαινόμενο της υπερπανσέληνου

medlabnews.gr 

Το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου θα είναι ορατό το φαινόμενο της υπερπανσέληνου που θα συμπέσει χρονικά με αυτό της ολικής σεληνιακής έκλειψης.

Υπερπανσέληνος και ολική σεληνιακή έκλειψη (η πρώτη από το 2019) θα συμπέσουν χρονικά το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου, με το θέαμα, ωστόσο, να μην είναι ορατό από την Ελλάδα.

Πρόκειται για τη μοναδική ολική έκλειψη που θα συμβεί φέτος, με το φαινόμενο να είναι ορατό από τον Ειρηνικό Ωκεανό και τμήματα της Ανατολικής Ασίας, όπως επίσης και της Νότιας και Βορειοδυτικής Αμερικής. Η ολική έκλειψη θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά, όταν η Γη θα περνά ανάμεσα από το Φεγγάρι και τον Ήλιο.

Η ονομασία «ματωμένο φεγγάρι»

Πρόκειται για την πρώτη ολική έκλειψη της Σελήνης μετά από τον Ιανουάριο του 2019. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη παίρνει μια χαρακτηριστική σκούρα κοκκινωπή ή «ματωμένη» απόχρωση, εξ'ού και η ονομασία «ματωμένο φεγγάρι».

Αυτό που συμβαίνει είναι ουσιαστικά η κίνηση της Σελήνης ακριβώς πίσω από τη Γη στην σκιά της, κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη είναι σε συζυγία, με τη Γη να βρίσκεται μεταξύ των δύο άλλων σωμάτων.

Διαβαστε επισης

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων