Εξαιρετικά τα νέα. Έρευνα δείχνει ότι τα δύο τρίτα των Ινδών έχουν αντισώματα. Δείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για όλους | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Εξαιρετικά τα νέα. Έρευνα δείχνει ότι τα δύο τρίτα των Ινδών έχουν αντισώματα. Δείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για όλους

Τα δύο τρίτα του πληθυσμού στην Ινδία φέρουν αντισώματα κατά του κοροναϊού, ένδειξη ότι εκτέθηκαν στην πανδημική απειλή

 της Κασσιανής Τσώνη, medlabnews.gr iatrikanea 

Τα δύο τρίτα του πληθυσμού στην Ινδία φέρουν αντισώματα κατά του κοροναϊού, ένδειξη ότι εκτέθηκαν στην πανδημική απειλή, είτε εμφάνισαν συμπτώματα είχε όχι.

Η δραματική διαπίστωση έρχεται από μελέτη που υπέβαλε σε εξετάσεις αντισωμάτων 29.000 πολίτες της χώρας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν σε πρόσφατη μελέτη που εκτιμούσε ότι πραγματικός απολογισμός της πανδημίας στην Ινδία μπορεί να είναι 5-7 φορές μεγαλύτερος από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, και ίσως φτάνει τους 2,4 εκατομμύρια νεκρούς.

Η τέταρτη εθνική έρευνα για την παρουσία αντισωμάτων, γνωστή ως οροεπιδημιολογική έρευνα, εξέτασε για πρώτη φορά και τις ηλικίες 6-17 ετών. Τα μισά από τα 8.691 παιδιά βρέθηκαν οροθετικά.

Αντισώματα ανιχνεύθηκαν στο 67,6% των ενηλίκων, την ώρα που τουλάχιστον το 62% των ενηλίκων δεν είχαν εμβολιαστεί. Μέχρι τον Ιούλιο, λίγο πάνω από το 8% των ενήλικων Ινδών είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου.

Από τους 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους της Ινδίας, μόνο τα 400 εκατομμύρια ΔΕΝ φέρουν αντισώματα, έδειξε η έρευνα.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στην Ινδία έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, μετά το δεύτερο κύμα που παρέλυσε το σύστημα υγείας. Ειδικοί προειδοποιούν τις αρχές να μην βιαστούν να άρουν τα μέτρα και εκφράζουν ανησυχίας για τον συνωστισμό σε τουριστικούς προορισμούς.

«Το δεύτερο κύμα επιμένει ακόμη. Ο κίνδυνος νέων εξάρσεων είναι πολύ μεγάλος» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βίνοντ Κουμάρ Πολ, ανώτατος κυβερνητικός σύμβουλος.

Το δείγμα της έρευνας περιλάμβανε επίσης 7.252 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, από τους οποίους το 85% είχε αντισώματα. Ένας στους δέκα υγειονομικούς δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί.

Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι ένα τρίτο κύμα θα μπορούσε να πλήξει τα παιδιά. Το Μουμπάι προστέθηκε στις πόλεις που κατασκευάζουν προληπτικά παιδιατρικές πτέρυγες Covid-19.

Μήπως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα με την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ

Από τις αρχές του μήνα παρακολουθούμε την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού σε τρεις χώρες που ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα στα πρώτα κύματα της πανδημίας. Είναι η Βρετανία, η Ισπανία και το Ισραήλ. Και στις τρεις χώρες έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί με την Βρετανία να έχει κάνει ένα μεγάλο ποσοστό μόνο μία δόση του βρετανικού AstraZeneca και το Ισραήλ να έχει εμβολιάσει ένα 60% του πληθυσμού και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της pfizer. 

Η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με χιλιάδες κρούσματα.

Τι όμως βλέπουμε επίσης; Ότι παρόλο που τα κρούσματα έχουν φτάσει σε ύψη αντίστοιχα του περασμένου Ιανουαρίου, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ακόμα περισσότερο στις ΜΕΘ είναι ελάχιστες. Επίσης όπως είναι λογικό δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία με αυτούς των περασμένων μηνών.

Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Όπως έχουμε ήδη γράψει 

Στο Ισραήλ, παρόλο που αυξάνουν τα κρούσματα ΔΕΛΤΑ δεν υπάρχουν θάνατοι. Μπορεί ακόμα να πει κανείς ότι θα πρέπει να περιμένουμε 15 με 20 ημέρες μέχρι δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Τα ίδια βλέπουμε στην Βρετανία και στην Ισπανία. Χιλιάδες κρούσματα ελάχιστοι θάνατοι (από τους παλαιότερα διασωληνωμένους). 

Και έρχεται η παραπάνω έρευνα για την Ινδία να μας επιβεβαιώσει την Φυσική ανοσία που έχει δημιουργήσει η Μετάλλαξη Δέλτα στην Ινδία. Στην Ινδία ήταν το Δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο κοροναϊός αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά μεταδοτικός. Όμως ΔΕΝ είναι θανατηφόρος ο ΔΕΛΤΑ όπως ο Aλφα. Αυτό σημαίνει ότι και οι μή εμβολιασμένοι Ινδοί (μόνο 2,5% έχουν εμβολιστεί) κόλλησαν ο ένας με τον άλλο και με τα αντισώματα που δημιούργησαν σταμάτησαν την πανδημία. Η πανδημία στην Ινδία είναι σε ύφεση. Θα πείτε ότι πέθαναν από τον κοροναϊό τόσο πολλοί. Λέγεται ότι μπορεί να πέθαναν 4 με πέντε εκατομμύρια Ινδοί. Επίσημα πέθαναν 400.000. Αυτό μπορεί να γίνει και σε εμάς; Όχι βέβαια γιατί σε εμάς υπάρχουν 50% εμβολιασμένοι, άρα έχουν αντισώματα από τα εμβόλια και έχουν ήδη αρρωστήσει ακόμα και ασυμπτωματικά περίπου το 30%. Επίσημα 500.000 είναι τα κρούσματα που έχουν ανιχνευτεί. Άρα πάνω από το 70 % του πληθυσμού έχει ανοσία. 

Αν τέλος υπολογίσουμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύστημα υγείας που δεν συγκρίνεται με αυτό της Ινδίας και φάρμακα για τον κοροναϊό και εξαιρετικά πλέον έμπειρους γιατρούς τότε ΔΕΝ έχουμε να φοβάστε για τίποτα.

Η πανδημία τελειώνει λόγω ανοσίας του πληθυσμού. Οποία άλλη μετάλλαξη του ιού θα βρίσκει αντισώματα. 

Διαβάστε επίσης




ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων