Γιατί δεν κάνουν τεστ αντισωμάτων ως αποδεικτικό για τρίτη δόση εμβολίου | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιατί δεν κάνουν τεστ αντισωμάτων ως αποδεικτικό για τρίτη δόση εμβολίου

χρησιμότητα των τεστ αντισωμάτων και εξήγησε γιατί δεν γίνεται ατομική χρήση τους από τους πολίτες.

medlabnews.gr iatrikanea 

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ρωτήθηκε για τη χρησιμότητα των τεστ αντισωμάτων και εξήγησε γιατί δεν γίνεται ατομική χρήση τους από τους πολίτες.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωρίδου ρωτήθηκε για τα τεστ αντισωμάτων.

Συγκεκριμένα η ερώτηση αφορούσε το αν θα μπορούσε να γίνει αξιοποίηση των τεστ και αν θα είχε νόημα αυτά να διεξάγονται, έτσι ώστε να γνωρίζει ο καθένας – εν προκειμένω η ερώτηση έφερε σαν παράδειγμα τους υγειονομικούς – αν χρειάζεται εμβολιασμό ή χορήγηση τρίτης δόσης.

«Το τεστ των αντισωμάτων, η δοκιμασία ελέγχου εξαρχής φάνηκε ότι είναι χρήσιμη για μελέτες οροεπιδημιολογικές. Όχι για χρησιμοποίηση σε ατομικό επίπεδο. Κατ’ επανάληψη έχετε ακούσει ότι δεν συστήνεται ο προσδιορισμός των αντισωμάτων. Δεν αποτελεί και δεν θα αποτελέσει πρακτική να γίνεται προσδιορισμός αντισωμάτων έτσι ώστε κάποιος να κάνει ένα εμβόλιο. Οι μελέτες έχουν δείξει τη ροπή μείωσης των αντισωμάτων στο εξάμηνο για αυτό και ο χρόνος για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης είναι μετά από έξι ή οκτώ μήνες», απάντησε η κ. Θεοδωρίδου.


Λινού : Δεν προσφέρουν τα τεστ αντισωμάτων. 

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, αναφορικά με τα τεστ αντισωμάτων είπε ότι έχουν σχεδιαστεί για ερευνητικούς λόγους. «Τα τεστ αντισωμάτων σχεδιάστηκαν για ερευνητικούς λόγους, όχι για να καθορίζουν το επίπεδο της ανοσίας, είναι απαραίτητη η τρίτη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια ανέφερε ότι η εμπειρία από άλλα εμβόλια έχει αποδείξει ότι μετά την τρίτη δόση η ανοσία βρίσκεται και σε υψηλά επίπεδα, αλλά διαρκεί και για πολύ καιρό.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων