Μάρτης γδάρτης. Μέχρι την Τετάρτη Χιονιάς και από την Πέμπτη 20άρια | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μάρτης γδάρτης. Μέχρι την Τετάρτη Χιονιάς και από την Πέμπτη 20άρια

Προειδοποίηση για αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες δύο ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη

 

 medlabnews.gr

Προειδοποίηση για αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες δύο ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, σε αρκετές περιοχές της επικράτειας απηύθυνε το πρωί της Δευτέρας ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. 

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ η Ελλάδα θα επηρεαστεί από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα μέχρι την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό στα κεντρικά και βόρεια και τους πολύ ισχυρούς βοριάδες μέσα στο Αιγαίο».  

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές που «βλέπουν» στο Αιγαίο αρχικά σε πιο μεγάλα υψόμετρα «κατά μέσο όρο από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, θα μπορούσαμε να οριοθετήσουμε μια περιοχή από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω φτάνοντας μέχρι και την Κρήτη. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής με τις χιονοπτώσεις να αφορούν περιοχές με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 300 με 400 μέτρα και πάνω και με έμφαση περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα.

 Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ ζήτησε μεγάλη προσοχή αύριο, Τρίτη (22/3) και μεθαύριο Τετάρτη (23/3) οπότε η κακοκαιρία θα απασχολήσει τα ανατολικά και νότια καθώς «θα δούμε αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα προς τα ανατολικά». 

 Ωστόσο από Πέμπτη και μετά ο καιρός δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις καιρικές συνθήκες των προηγουμένων ημερών με την ηλιοφάνεια να παίρνει το πάνω χέρι “εκτοξεύοντας” τον υδράργυρο κοντά στους 20°.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων