Ανιχνεύτηκαν μικροπλαστικά στο ανθρώπινο αίμα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανιχνεύτηκαν μικροπλαστικά στο ανθρώπινο αίμα

Ανακάλυψαν ότι τα σωματίδια αυτά μικροπλαστικού μπορούν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, «φωλιάζοντας» ακόμη και στα όργανά μας.

επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea

Είχαν ανιχνευτεί μικροπλαστικά στα φρούτα. Η Environmental Research είχε ανιχνεύσει μικροπλαστικά σε διάφορες φυτικές τροφές με τα μήλα και τα καρότα να κρατάνε τα... σκήπτρα στα φρούτα και τα λαχανικά αντίστοιχα. Συμπληρωματικά η Nature Sustainability είχε διαπιστώσει πως τα μικροπλαστικά απορροφώνται από τα σιτηρά και ανιχνεύονται σε συγκεκριμένα μέρη τους πάνω από το έδαφος.

Τώρα μικροπλαστικά εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο ανθρώπινο σώμα, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental International.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραγωγή πλαστικών αποβλήτων είναι τόσο μεγάλη, που σημαντική ποσότητα από αυτά καταλήγουν με διάφορους τρόπους στο αίμα μας.

Τι ανακάλυψαν από την ανησυχητική έρευνα 

Οι ερευνητές, επίσης, ανακάλυψαν ότι τα σωματίδια αυτά μικροπλαστικού μπορούν να ταξιδέψουν σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα, «φωλιάζοντας» ακόμη και στα όργανά μας.

Προς το παρόν, ο αντίκτυπος που έχει η παρουσία του πλαστικού στο αίμα μας δεν έχει γίνει γνωστός, εντούτοις οι ειδικοί ανησυχούν, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως τα σωματίδια αυτά μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα ανθρώπινα κύτταρα, ενώ ήδη είναι ευρέως παραδεκτό πως η ρύπανση του αέρα προκαλεί εκατομμύρια θανάτους σε ολόκληρη την υφήλιο κάθε χρόνο.

Η τεχνική 

Η νέα έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Environment International και προσάρμοσε τις υπάρχουσες τεχνικές για την ανίχνευση και ανάλυση σωματιδίων τόσο μικρών όσο 0,0007 mm. Μερικά από τα δείγματα αίματος περιείχαν δύο ή τρεις τύπους πλαστικού. Η ομάδα χρησιμοποίησε βελόνες σύριγγας από χάλυβα και γυάλινους σωλήνες για να αποφύγει τη μόλυνση.

Πηγή  Environment International

Discovery and quantification of plastic particle pollution in human blood

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων