Θάλαμοι Αρνητικής Πίεσης. Γιατί μπαίνουν μολυσμένοι ασθενείς σε αυτούς για καραντίνα; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Θάλαμοι Αρνητικής Πίεσης. Γιατί μπαίνουν μολυσμένοι ασθενείς σε αυτούς για καραντίνα;

Τι είναι όμως οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης και πώς λειτουργούν

medlabnews.gr iatrikanea

  Τι είναι όμως οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης και πώς λειτουργούν:

Πρόκειται ουσιαστικά για θαλάμους απομόνωσης νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων που είναι έτσι κατασκευασμένοι ή διαμορφωμένοι για να εμποδίσουν την μετάδοση ασθενειών.

Μοιάζουν αρκετά με τους θαλάμους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας διαθέτουν εξοπλισμό για διασωληνώσεις, μόνιτορ που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών κλπ.

Όλοι αυτοί οι θάλαμοι διαθέτουν δική τους τουαλέτα, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για την ασφαλή μεταφορά των ύποπτων κρουσμάτων σε αυτούς (από πού θα διέλθουν οι ασθενείς, σε ποια ασανσέρ θα μπουν κ.λπ.).

H αρνητική πίεση σε έναν θάλαμο-δωμάτιο εμποδίζει την έξοδο του αέρα από την πόρτα και από τον εξαερισμό. Είναι πλήρως απομονωμένος και με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουροι οι γιατροί ότι ένας ιός που μεταδίδεται μέσω του αέρα, δεν θα «ξεφύγει» μέσα στο νοσοκομείο.

Έτσι όταν κάποιος ανοίγει την πόρτα για να εισέλθει ή να εξέλθει σε έναν τέτοιο θάλαμο ο αέρας που υπάρχει εντός αυτού δεν βγαίνει προς τα έξω και έτσι αποτρέπεται η διασπορά επιβλαβών για την υγεία σωματιδίων. Όπως αυτά δηλαδή που θα μπορούσαν να δραπετεύσουν στην περίπτωση αερομεταφερόμενων ιών όπως π.χ ο κοροναϊός, ο έμπολα, κ.α.

Υπάρχουν βέβαια και οι θάλαμοι θετικής πίεσης όπου διατηρείται υψηλότερη πίεση.

Σε αυτούς τους θαλάμους ο αέρας μπορεί να βγει χωρίς όμως να επιστρέψει ξανά σε αυτόν και κάθε αερομεταφερόμενο σωματίδιο που δημιουργείται εντός του θαλάμου φιλτράρεται πως τα έξω. Μικρόβια, σωματίδια και άλλες μολυσματικές ουσίες δε θα εισέλθουν στον χώρο.

Έτσι, ευάλωτοι ασθενείς προστατεύονται από την ανάπτυξη λοιμώξεων και ασθενειών.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων