Ασημένιο μετάλλιο ο Τεντόγλου. Χρυσό ο Κινέζος Γουάνγκ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ασημένιο μετάλλιο ο Τεντόγλου. Χρυσό ο Κινέζος Γουάνγκ

ο Κινέζος Γουάνγκ «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον

 medlabnews.gr 

Με τρομερό άλμα στην 6η και τελευταία του προσπάθεια (8.36μ) ο Κινέζος Γουάνγκ «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Μέχρι τότε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατείχε την πρώτη θέση με 8.32μ (5η προσπάθεια), άλμα που τελικά του χάρισε την 2η θέση στον τελικό του μήκους και το ασημένιο μετάλλιο. Τρίτος ήταν ο Ελβετός Εχάμερ με 8.16μ.

Στην 8η συμμετοχή του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία τετραετία κι έχοντας κατακτήσει 5 χρυσά, ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε μία ανάσα από το να προσθέσει στη συλλογή του το μετάλλιο που του έλειπε, αλλά ο Γουάνγκ του «πήρε την μπουκιά από το στόμα» στο φινάλε του αγώνα.

Μέχρι τότε και με καλύτερο άλμα στα 8.32μ (5η προσπάθεια) ο Τεντόγλου κρατούσε το χρυσό μετάλλιο στην αγκαλιά του, παρ΄ όλα αυτά δεν κατάφερε ν΄ ανέβει για 6η φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κορυφαίας διοργάνωσης, χωρίς αυτό ν΄ αναιρεί την πολύ μεγάλη επιτυχία του.

Ο 24χρονος πρωταθλητής μίλησε μετά τον αγώνα στην κάμερα της ΕΡΤ τονίζοντας πως «από άποψη των επιδόσεων ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν από τους καλύτερους που έχω κάνει. Όλα τα άλματα ήταν κοντά και δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά. Το χειρότερό μου άλμα ήταν στα 8.20μ» είπε αρχικά ο Τεντόγλου και συνέχισε:

«Ήμουν σταθερός, αλλά ένα δεν… ξέφυγε. Εκτιμώ πως οι προσγειώσεις μου ήταν αυτές που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Πάντα είναι κακές κι αν κάνεις κακή προσγείωση χάνεις περισσότερα εκατοστά. Κρίμα που δεν πήρα το χρυσό», ωστόσο, παραδέχθηκε:

«Από την άλλη με 8.32μ νομίζω πως θα ήταν ντροπή να κερδίσω. Δεν με πειράζει. Θα ήθελα να φτάσω στο 8.50μ κι ας μην κέρδιζα, αλλά δυστυχώς δεν έκανα κανένα τέτοιο άλμα. Το είχα πει, ότι έπρεπε να φτάσω στο 8.50μ κι από τη στιγμή που αυτό δε συνέβη, δεν έπρεπε να κερδίσω με 8.32μ»

Είκοσι τρία μετάλλια η Ελλάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου

Με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Ελλάδα έφτασε τα 23 στην ιστορία των διοργανώσεων ανοικχού στίβου.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να βρεθεί στο βάθρο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ανεβάζοντας τον αριθμό των μεταλλίων για την χώρα μας στα 23. Από τρία μετάλλια έχουν κατακτήσει στο παρελθόν η Μιρέλα Μανιάνι, ο Κώστας Γκατσιούδης, η Τασούλα Κελεσίδου και η Κατερίνα Θάνου, με την πρώτη να είναι η μοναδική στη σχετική λίστα με δύο χρυσά (στη Σεβίλλη το 1999 και το 2003 σρο Παρίσι στο αγώνισμα του ακοντισμού)

Στις 9 από τις 18 διοργανώσεις η Ελλάδα έχει πανηγυρίσει τουλάχιστον ένα μετάλλιο, ενώ σε όλες είχε παρουσία αθλητή/τριας στην πρώτη 8άδα. Τα περισσότερα ελληνικά μετάλλια ήρθαν το διάστημα 1999-2003. Η πιο παραγωγική διοργάνωση παραμένει εκείνη στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας (Σεβίλλη), όπου η ελληνική αποστολή ανέβηκε 6 φορές στο βάθρο.

Η κατάταξη στον τελικό του μήκους:

1. Γιανάν Γουανγκ (Κίνα) 8.36μ.

2. Μίλτος Τεντόγλου 8.32μ.

3. Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 8.16μ.

4. Μάικελ Μασό (Κούβα) 8.15μ.

5. Στέφαν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) 8.04μ.

6. Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 8.02μ.

7. Σρεσανκάρ (Ινδία) 7.96μ.

8. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.93μ.

9. Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 7.88μ.

10. Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 7.86μ.

11. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 7.81μ.

12. Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) 7.80μ.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων