Ιατρικό επίτευγμα. Μεταμοσχεύτηκαν γενετικά τροποποιημένες δύο καρδιές χοίρων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ιατρικό επίτευγμα. Μεταμοσχεύτηκαν γενετικά τροποποιημένες δύο καρδιές χοίρων

Μια ομάδα στο NYU Langone Health μεταμόσχευσε επιτυχώς δύο γενετικά τροποποιημένες καρδιές χοίρου σε ασθενείς

medlabnews.gr iatrikanea

Οι ανάγκες για μοσχεύματα είναι τεράστιες και στην χώρα μας. Το εμπόριο οργάνων σε τριτοκοσμικές χώρες ανθεί για να καλύψουν ανάγκες σε όργανα. Η επιστήμη αρκετά χρόνια προσπαθεί να βρει λύσεις από όργανα ζώων. Στις αρχές του έτους, γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ ανακοίνωσαν ότι μεταμόσχευσαν την καρδιά ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε άνθρωπο για πρώτη φορά. Δυστυχώς, δύο μήνες αργότερα, η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Σύμφωνα με το Engadget, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είχε μια ανεπιθύμητη αντίδραση στο φάρμακο που χορηγήθηκε για την πρόληψη της απόρριψης οργάνων.

Ωστόσο, πιο πρόσφατα μια ομάδα στο NYU Langone Health μεταμόσχευσε επιτυχώς δύο γενετικά τροποποιημένες καρδιές χοίρου σε ασθενείς, οι οποίοι ήταν εγκεφαλικά νεκροί και διατηρούνταν στη ζωή μέσω μηχανικής υποστήριξης. Οι μεταμοσχεύσεις έγιναν στις 16 Ιουνίου και στις 6 Ιουλίου 2022, αντίστοιχα.

Και οι δύο ασθενείς ήταν εγκεφαλικά νεκροί, ο ένας ένας 72χρονος βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού και ο άλλος ένας 64χρονος συνταξιούχος δάσκαλος της Νέας Υόρκης, παρακολουθήθηκαν για τρεις ημέρες προτού τους αφαιρέσουν την μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το ίδρυμα, τα χειρουργεία κράτησαν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθούν. Ευτυχώς, δεν παρατηρήθηκαν σημάδια πρώιμης απόρριψης των μοσχευμάτων για κανένα από τα δύο όργανα και οι καρδιές των ασθενών λειτουργούσαν κανονικά χωρίς τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης.

Όσον αφορά την προέλευση των καρδιών των χοίρων, τα όργανα φέρεται να προέρχονται από ζώα που είχαν υποστεί 10 γενετικές τροποποιήσεις.

«Στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε μια τυπική, καθημερινή μεταμόσχευση καρδιάς, μόνο με ένα μη ανθρώπινο όργανο που θα λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόσθετη βοήθεια από μη δοκιμασμένες συσκευές ή φάρμακα», εξήγησε ο Δρ Nader Moazami, Διευθυντής στο Χειρουργικό Τμήμα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς, που ηγήθηκε των επεμβάσεων.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη μιας βαθιάς κατανόησης των μηχανικών, μοριακών και ανοσολογικών πτυχών της μεταμόσχευσης ξενοκαρδίας και της σκοπιμότητας χρήσης της τυπικής κλινικής πρακτικής και των εργαλείων για να γίνει αυτό», πρόσθεσε ο Δρ Alex Reyentovich, Διευθυντής του τμήματος.

Οι χειρουργοί ελπίζουν ότι η χρήση μη-ανθρώπινων μοσχευμάτων καρδιάς θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανησυχία της έλλειψης οργάνων και θα προσφέρει μια εναλλακτική λύση για «τους περισσότερους από 100.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ που περιμένουν αυτό το σωτήριο δώρο».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων