«Η παιδιατρική στην Πράξη», συμπεράσματα του 15ου Ετήσιου Παιδιατρικού Συνεδρίου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

«Η παιδιατρική στην Πράξη», συμπεράσματα του 15ου Ετήσιου Παιδιατρικού Συνεδρίου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Το συνέδριο είχε ευρεία θεματολογία και περιελάμβανε 13 συνεδρίες με 36 ομιλητές και προέδρους.
«Η παιδιατρική στην Πράξη», συμπεράσματα του 15ου Ετήσιου Παιδιατρικού Συνεδρίου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

medlabnews.gr iatrikanea

Στα μέσα του Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο, 15ο Ετήσιο Παιδιατρικό συνέδριο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών υπό υβριδική μορφή, με παρακολουθούντες δια ζώσης και στο διαδίκτυο, άνω των 700.

Το συνέδριο με τίτλο «Η παιδιατρική στην πράξη» είχε ευρεία θεματολογία και περιελάμβανε 13 συνεδρίες με 36 ομιλητές και προέδρους. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής καθηγητής κ. Α. Φρετζάγιας έδωσε την εισαγωγική ομιλία που αφορούσε στις παρεμβάσεις του κλινικού παιδιάτρου στη φροντίδα υγείας του, στην καθημερινή ζωή του παιδιού και της οικογένειας.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο καθηγητής παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Ε. Γαλανάκης, ο οποίος σχολίασε τα εμβόλια που γίνονται στα παιδιά και τους εφήβους με τις υπερβολές που λαμβάνουν χώρα, τις παρανοήσεις που υπάρχουν και τις  αποδεδειγμένα προστατευτικές δράσεις αυτών. Ιδιαίτερη σημασία είχε η ομιλία της καθηγήτριας κ. Μ. Πεπελάση, σχετικά με τις φλεγμονές των ιστών που περιβάλλουν τα δόντια.

Παράλληλα, η παιδίατρος κα Μ. Μαρκούρη έκανε αναφορά στις μεταβολές που έχει φέρει ο ιός SARS-COV2 στην επιδημιολογία των λοιμωδών νοσημάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι μηνιγγίτιδες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πάθηση αποτελεί μεγάλο ενδιαφέρον για τον κλινικό παιδίατρο, ενώ οι λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος καλύφθηκαν από την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Σ. Φεσσάτου με τις συνεργάτιδες της κα Δ.Τσιτά και κ. Α. Κούρτη.

Οι παιδονευρολόγοι κ. Λ. Κουσουλός, κ. Β. Ζούβελου και κ. Μ.Σπανού κάλυψαν τα θέματα οξείας κεφαλαλγίας, νοητική στέρησης και εγκεφαλικής παράλυσης. Οι παιδοενδοκρινολόγοι κ. Δ. Παπαδημητρίου και κ. Ε. Δερμιτζάκη διεξήλθαν διεξοδικά το θέμα της κλινικής προβολής υπολειτουργίας νεφρών και επινεφριδίων.  Η καθηγήτρια κ. Σ. Σταμπουλή περιέγραψε τον έλεγχο που πρέπει να γίνεται επιλεκτικά, για την πρόληψη της νεφρικής νόσου.

Οι καθηγητές κ. Μ. Ανθρακόπουλος, κ. Κ. Δούρος και κ. Κ.Πρίφτης ανέπτυξαν  θέματα που σχετίζονται με χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος σε μία πλήρη συνεδρία και οι κα Α. Γαλάνη, κα Δ.Μωρίκη και κα Ο. Σαρδελή, πανεπιστημιακές υπότροφοι, συζήτησαν λεπτομερώς, για τις διαταραχές του ύπνου, τις οξείες αλλεργικές αντιδράσεις και δερματοπάθειες, αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, σε ειδική συνεδρία, η αιματολόγος - ογκολόγος κ. Α. Στασινοπούλου επεσήμανε διαγνωστικά κλινικά σημεία και ευρήματα για μάζες των μαλακών ιστών. Η κ. Ρ. Σμέρλα και η κ. Ο. Γραφάκου συζήτησαν διεξοδικά τις κλινικές παρατηρήσεις και τα εργαστηριακά ευρήματα σε πλέον εξειδικευμένα νοσήματα αυτοάνοσου και μεταβολικού χαρακτήρα αντίστοιχα.

Τέλος, από τον παιδοχειρουργικό τομέα, οι ωτορινολαρυγγολόγοι κ. Κ.Παπακώστας και κ. Ι.Χριστόπουλος ασχολήθηκαν διεξοδικά με προβλήματα της ειδικότητας τους από τα αυτιά και τον φάρυγγα. Οι δε κ. Σ. Γκατζώνης, παιδοφθαλμίατρος  και κ. Δ. Πασπαράκης, παιδορθοπεδικός αναφέρθηκαν σε φλεγμονές του κόγχου και επώδυνες καταστάσεις του αυχένα και της ράχης αντίστοιχα.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων