Πρώτοι ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Κώστας Γουργουλιάνης και ο Δημήτρης Κουρέτας. Στην 7η θέση της ΕΘΑΑΕ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πρώτοι ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Κώστας Γουργουλιάνης και ο Δημήτρης Κουρέτας. Στην 7η θέση της ΕΘΑΑΕ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στις δύο πρώτες θέσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της ευρωπαϊκής ερευνητικής κατάταξης οι καθηγητές Κώστας Γουργουλιάνης και Δημήτρης Κουρέτας.

 medlabnews.gr iatrikanea

Στις δύο πρώτες θέσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας της ευρωπαϊκής ερευνητικής κατάταξης «AD Scientific Index Europe Top 100 Scientists in Greece 2023», βάσει της διεθνούς αναγνώρισης του έργου τους, βρίσκονται οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης και Δημήτρης Κουρέτας.

Πιο συγκεκριμένα, στην 1η θέση βρίσκεται ο καθηγητής, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κώστας Γουργουλιάννης, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο καθηγητής Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Στην 7η θέση της ΕΘΑΑΕ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Γουργουλιάνης και Κουρέτας μοιράζονται 1η και 2η θέση

Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεση 2021 για την ποιότητα της εκπαίδευσης (https://www.ethaae.gr/el/nea/anakoinoseis/325-2021) από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Επίσης, εκδόθηκαν οι λίστες με τους 100 πρώτους σε κάθε επιστημονικό κλάδο βασισμένες στην αναγνωρισιμότητα του επιστημονικού έργου και ο Κώστας Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας βρίσκεται στην 1η θέση στο πανεπιστήμιο μας και 6ος σε Ευρώπη, ενώ τη 2η θέση καταλαμβάνει στο πανεπιστήμιο μας γενικά σε όλα τα πεδία, ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας,ο οποίος κατέχει την 9η θέση στην Ευρώπη στο τομέα της τοξικολογίας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με μόλις τρεις δεκαετίες παρουσίας στα ακαδημαϊκά δρώμενα της χώρας μας, βρίσκεται μέσα στις 7 πρώτες θέσεις αξιολόγησης των διεθνών οίκων σταθερά τα τελευταία τουλάχιστον 5-7 χρόνια γεγονός που δείχνει την επιδραστικότητά του στον τομέα της επιστήμης, αλλά στην αναγνώριση των αποφοίτων τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών.

Η είδηση έγινε γνωστή από προσωπική ανάρτηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη στα κοινωνικά δίκτυα και πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

1. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΑΘΕΣ) εμφανίζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε 5 από τους 7 διεθνείς οίκους αξιολόγησης καταλαμβάνοντας μια από τις 7 πρώτες θέσεις στο σύνολο των ελληνικών Πανεπιστημίων.

2. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αύξησε, σε ένα έτος, κατά 4 εκατομμύρια περίπου την χρηματοδότηση που διεκδίκησε από εξωτερικές πηγές. Αντιθέτως, η κρατική χρηματοδότηση το ίδιο διάστημα μειώθηκε κατά 3 εκατομμύρια περίπου. 3. Είναι στην 6η θέση στο σύνολο των Πανεπιστημίων όσον αφορά στη χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 με 18.600.000 ευρώ.

Ο κ. Μαμούρης, καταλήγει με τις συγχαρητήριες ευχές του προς όλα τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις μεγάλες αυτές επιτυχίες.

Ωστόσο άξια αναφορά και ιδιαίτερης μνείας είναι και η πρωτιά του Πνευμονολόγου Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας και Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και η δεύτερη θέση στον Δημήτρη Κουρέτα καθηγητή Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας.

Και οι δυο καθηγητές εκτός των παραπάνω διακρίσεων στις λίστες που βασίζονται στην αναγνωρισιμότητα του επιστημονικού έργου και αφορά στους 100 πρώτους σε κάθε επιστημονικό κλάδο, κατέχουν της 6η και 9η αντίστοιχα σε επίπεδο Ευρώπης.

Οι διακρίσεις αυτές εκτός από την τιμητική διάσταση, απαντάνε ότι το περιφερειακό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είναι ένα δυναμικό πανεπιστήμιο, διαρκώς αναπτυσσόμενο και με ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη της επιστήμης και της έρευνας.

ΠΗΓΗ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων