Μια παράξενη ιστορία. Κατηγορούν ότι η Ουκρανή που υιοθέτησαν δεν είναι παιδί αλλά νάνος και ήθελε να τους σκοτώσει | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Μια παράξενη ιστορία. Κατηγορούν ότι η Ουκρανή που υιοθέτησαν δεν είναι παιδί αλλά νάνος και ήθελε να τους σκοτώσει

Ο Μάικλ και η σύζυγός του, Κριστίν, υπέβαλαν αίτηση να αλλάξει το πιστοποιητικό γέννησης της Ναταλία Γκρέις και ένας δικαστής συμφώνησε

 medlabnews.gr iatrikanea

Ένα ζευγάρι από την Ιντιάνα, ο Μάικλ και η Κριστίν Μπάρνετ, υιοθέτησαν τη Ναταλία Γκρέις από την Ουκρανία τον Απρίλιο του 2010, πιστεύοντας ότι έπαιρναν σπίτι ένα εξάχρονο παιδί. Ισχυρίζονται ότι έγινε βίαιη και υποψιάστηκαν ότι ήταν ενήλικη με νανισμό και υποδυόταν το παιδί.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ, που θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαΐου, ξετυλίγει την ιστορία, με τον Μάικλ Μπάρνετ να ισχυρίζεται ότι η Ναταλία απείλησε να σκοτώσει κάποιον από την οικογένεια στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Μπάρνετ λέει ότι η Ναταλία Γκρέις του είπε: «Σου υπόσχομαι ότι σε πέντε χρόνια κάποιος θα πεθάνει».

Ο ίδιος έχει μιλήσει σε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Curious Case of Natalia Grace», το οποίο θα κυκλοφορήσει σε τρία μέρη στο Investigation Discovery (ID) στις 29 Μαΐου.

Ο Μάικλ και η σύζυγός του, Κριστίν, υπέβαλαν αίτηση να αλλάξει το πιστοποιητικό γέννησης της Ναταλία Γκρέις και ένας δικαστής συμφώνησε το 2012, καθιστώντας την 23 αντί για 9 ετών. Στη συνέχεια, οι Μπάρνετ νοίκιασαν ένα διαμέρισμα για τη Ναταλία και κατέφυγαν στον Καναδά με τους τρεις βιολογικούς γιους τους.

«Είναι ενήλικη νάνος που προσποιείται ότι είναι παιδί» Ο Μπάρνετ, στο τρέιλερ, φαίνεται να προειδοποιεί τους θεατές ότι θα μάθουν την «αλήθεια» -αλλά προσθέτει ότι «ίσως να μην τους αρέσει», υποστηρίζοντας ότι η Ναταλία Γκρέις είναι «μια ενήλικη κοινωνιοπαθής που προσποιείται ότι είναι παιδί».

Φαίνεται να κλαίει με λυγμούς και να χτυπά γροθιές στο πάτωμα, να τρέμει από θυμό, ενώ ουρλιάζει ότι «όλοι τους κακοποιήθηκαν». «Όλοι μας κακοποιηθήκαμμε», φωνάζει. «Το μισώ αυτό».

Άλλοι στο τρέιλερ ισχυρίζονται ότι κανείς δεν θα μάθει ποτέ την αλήθεια της παράξενης ιστορίας.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο Μάικλ και η σύζυγός του Κριστίν Μπάρνετ υιοθέτησαν τη Ναταλία στις 26 Απριλίου 2010, πιστεύοντας ότι έπαιρναν σπίτι ένα εξάχρονο παιδί. Αλλά γρήγορα τα πράγματα άλλαξαν, όταν, σύμφωνα με τους ίδιους, έγινε βίαιη και υποψιάστηκαν ότι ήταν ενήλικας που υποδυόταν το παιδί.

Υπέβαλαν αίτηση σε δικαστήριο για να αλλάξει το έτος γέννησής της πριν από 14 χρόνια, κάτι που χορηγήθηκε το 2012, αλλάζοντας νομικά την ηλικία της γεννημένης στην Ουκρανία νάνου από 9 ετών σε 23.

Η οικογένεια ισχυρίστηκε ότι η Ναταλία «είχε τη νέα της ημερομηνία γέννησης από το ορφανοτροφείο στην Ουκρανία» πριν μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και «απείλησε να μαχαιρώσει» τα παιδιά τους ενώ ζούσε μαζί τους στο Layfette της Ιντιάνα.

«Προσπάθησε να δηλητηριάσει και να σκοτώσει τη γυναίκα μου», ισχυρίστηκε ο Μπάρνετ. «Ένα βράδυ, άνοιξα τα μάτια μου και η Ναταλία στεκόταν στα πόδια του κρεβατιού με ένα μαχαίρι στο χέρι».

«Σίγουρα δεν ένιωθα ασφαλής κοντά στη Ναταλία», είπε ο γιος τους Τζέικ στο ντοκιμαντέρ.

Κατηγορήθηκαν για παραμέληση ανηλίκου

Οι Μπάρνετ άφησαν τη Ναταλία στο Layfette της Ιντιάνα, αφού της πήραν ένα διαμέρισμα. Αργότερα κατηγορήθηκαν για παραμέληση επειδή εγκατέλειψαν ένα παιδί, αλλά η οικογένεια Μπάρνετ ισχυρίστηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης.

Η αστυνομία είπε τότε ότι η Ναταλία αφέθηκε να τα βγάλει πέρα για τρία χρόνια -παρά το γεγονός ότι είχε μια σπάνια μορφή νανισμού, που σημαίνει ότι έχει ύψος 91 εκατοστών και αντιμετωπίζει προβλήματα στο περπάτημα.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο DailyMail TV το 2019, η Κριστίν επέμεινε ότι υπήρχε ένα σημαντικό ελάττωμα στην υπόθεση: η Ναταλία δεν ήταν εννιάχρονη -όπως ισχυρίστηκαν τα έγγραφα. Ήταν στην πραγματικότητα 22.

Σε ένα επεισόδιο του 2019 του Dr. Phil, η Ναταλία αρνήθηκε ότι ήταν ενήλικη και οι νέοι γονείς της την υπερασπίστηκαν, δηλώνοντας ότι ήταν ένα «πραγματικά τρυφερό κορίτσι» και όχι «ενήλικος κοινωνιοπαθής που μεταμφιέζεται ως παιδί».

Παρά το γεγονός ότι η ηλικία της άλλαξε νομικά, το ζευγάρι εξακολουθούσε να κατηγορείται επειδή οι Αρχές είπαν ότι εξαρτιόταν από τους Μπάρνετ λόγω του νανισμού της. Αρχικά αντιμετώπισαν επίσης κατηγορίες για παραμέληση παιδιού, αλλά αυτές αποσύρθηκαν λόγω της νόμιμης αλλαγής ηλικίας και της παραγραφής.

Η Κριστίν είπε στην DailyMail TV ότι εκείνη και η οικογένειά της ήταν τα αληθινά θύματα, αφού τρομοκρατήθηκαν για χρόνια από τη μυστηριώδη απατεώνισσα που τους απείλησε να τους μαχαιρώσει στον ύπνο τους, την έσπρωξε προς έναν ηλεκτρικό φράχτη και της έριξε χλωρίνη στον καφέ της.

«Έλεγε ότι ήθελε να μας σκοτώσει»

«Έκανε δηλώσεις και ζωγράφιζε λέγοντας ότι ήθελε να σκοτώσει μέλη της οικογένειας, να τα τυλίξει σε μια κουβέρτα και να τα βάλει στην πίσω αυλή», είπε στην DailyMailTV.

«Στεκόταν πάνω από τους ανθρώπους στη μέση της νύχτας. Δεν μπορούσες να κοιμηθείς. Έπρεπε να κρύψουμε όλα τα αιχμηρά αντικείμενα. Την είδα να βάζει χημικά, χλωρίνη, κάτι τέτοιο Windex στον καφέ μου και τη ρώτησα, “Τι κάνεις;” και εκείνη είπε “Προσπαθώ να σε δηλητηριάσω”. Τα μέσα ενημέρωσης με χαρακτηρίζουν ως κακοποιό παιδιών, αλλά δεν υπάρχει παιδί εδώ», ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ναταλία ήταν γυναίκα. Είχε περιόδους. Είχε δόντια ενηλίκων. Δεν μεγάλωσε ποτέ ούτε μια ίντσα, κάτι που θα συνέβαινε ακόμα και με ένα παιδί με νανισμό. Όλοι οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι έπασχε από μια σοβαρή ψυχολογική ασθένεια που διαγνώστηκε μόνο σε ενήλικες. Πηδούσε από κινούμενα αυτοκίνητα. Έριχνε αίμα στους καθρέφτες. Έκανε πράγματα που δεν μπορούσες ποτέ να φανταστείς να κάνει ένα μικρό παιδί».

Ωστόσο, ο γιος τους Τζέικ είπε στο τρέιλερ η μητέρα του δεν ήταν εντελώς αθώα. «Η μαμά μου δεν είναι 100% αθώα», είπε ο ενήλικος πλέον γιος τους στο Investigation Discovery. Στο παρελθόν, ο Μάικλ κατηγόρησε την πρώην πλέον σύζυγό του ότι χτυπούσε τη Ναταλία.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων