Και άλλος δέχθηκε επίθεση από φίδι. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί έπαθε αρτηριακή αιμορραγία. Γιατί γεμίσαμε φίδια; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Και άλλος δέχθηκε επίθεση από φίδι. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί έπαθε αρτηριακή αιμορραγία. Γιατί γεμίσαμε φίδια;

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα

 


medlabnews.gr iatrikanea

Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων φιδιών φέτος.

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα όπου ένας 37χρονος την ώρα που καθάριζε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στην οδό Ακρωτηρίου, ήρθε αντιμέτωπος με ένα φίδι.

Σύμφωνα με το tempo24.news, έπιασε το φίδι με το χέρι και άρχισε να το χτυπά με ένα αντικείμενο για να το σκοτώσει.

Όμως, στη διάρκεια της προσπάθειάς του τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, με αποτέλεσμα να υποστεί αρτηριακή αιμορραγία.

Στο σημείο έφθασε άμεσα διασώστης δικυκλιστής του ΕΚΑΒ, ο οποίος κατάφερε να του σταματήσει την αιμορραγία και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.

Ο 37χρονος δεν μπόρεσε να διευκρινίσει αν στη διάρκεια του περιστατικού, τον δάγκωσε το φίδι.

Αντιδήμαρχος κολυμπούσε στη θάλασσα με ένα φίδι

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που συνέβη στην Εύβοια όπου ένας αντιδήμαρχος κολυμπούσε μαζί με ένα φίδι στη θάλασσα. Ο αντιδήμαρχος Εύβοιας μπήκε στη θάλασσα για να δροσιστεί και όταν ξαφνικά είδε ένα φίδι να είναι μέσα σε αυτή.

Όπως ήταν φυσικό τρομοκρατήθηκε, βγήκε από το νερό, αλλά είχε το θάρρος να τραβήξει βίντεο.

Γιατί γεμίσαμε φίδια;

Γιατί, όμως, βλέπουμε τόσα περιστατικά αυτή την περίοδο και τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που μας δαγκώσει ένα φίδι;

Είναι η εποχή που τα φίδια είναι πιο δραστήρια, όπως όλη η φύση άλλωστε. Είναι περίοδος αναπαραγωγής και αναζήτησης τροφής. Αυτό διαρκεί από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Ιουνίου, μετά τα πάντα πέφτουν σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, το ίδιο συμβαίνει και με τα φίδια.

Έξαρση εμφανίζουν φέτος τα δαγκώματα από φίδια σε ανθρώπους. Τόσο που πλέον η καταγραφή τους στα νοσοκομεία είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. «Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δείγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές» τονίζει σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής. 

 Όπως εξηγεί, πρέπει κατ’ αρχάς να ληφθούν προφυλακτικά μέτρα με πρώτιστό να κοπούν τα χόρτα στις περισσότερες περιοχές. «Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.» 

Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν… και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή. Όλα τα άλλα που κάνει ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις είναι πιο επικίνδυνα απ’ το ίδιο το δάγκωμα του φιδιού… 

Το δάγκωμα του φιδιού που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς στο δευτερόλεπτο. Άρα υπάρχει ο χρόνος να μη κάνει κανείς τίποτε, να ξεπλύνει την πηγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων