Πείραμα με τίτλο «Φωτοβολταϊκό τόξο» έδωσε πανελλήνια διάκριση σε 15χρονο μαθητή (video) | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πείραμα με τίτλο «Φωτοβολταϊκό τόξο» έδωσε πανελλήνια διάκριση σε 15χρονο μαθητή (video)

Ο λόγος για τον Θεολόγο – Άγγελο Γκάντζο από τη Λάρισα
Πείραμα με τίτλο «Φωτοβολταϊκό τόξο» έδωσε πανελλήνια διάκριση σε 15χρονο μαθητή (video)

medlabnews.gr iatrikanea

Μόλις 15 ετών, μαθητής της Α’ Λυκείου και κατάφερε απλά κάνοντας αυτό που αγαπάει με πάθος και στο οποίο έχει ιδιαίτερη έφεση από μικρός, να κατακτήσει την πρωτιά στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό πειραμάτων φυσικής «Θέλουμε πειράματα – Χαράλαμπος Σιγουρτζίδης».

Ο λόγος για τον Θεολόγο – Άγγελο Γκάντζο από τη Λάρισα, ο οποίος στην κατηγορία του διαγωνισμού ατομικά πειράματα και με το πείραμά του με τον τίτλο: «Φωτοβολταϊκό τόξο», κατόρθωσε να διακριθεί ανάμεσα σε πολλούς άλλους μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Με την αρωγή της εκπαιδευτικού Αθηνάς Καραπέτσα του 4ου Λυκείου Λάρισας και ύστερα από παρότρυνσή της, ο νεαρός Άγγελος έλαβε μέρος στον διαγωνισμό τον οποίο και κέρδισε. Η κλίση του στην φυσική διαφάνηκε από πολύ μικρή ηλικία και έχοντας πολύ μεγάλη αγάπη στα πειράματα, συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει, κάτι που του έφερε και την σπουδαία αυτή διάκριση.

Σε ότι αφορά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, να επισημανθεί πως η επιστημονική επιτροπή του Διαγωνισμού «ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ» αξιολόγησε τα πειράματα που υποβλήθηκαν και ανέδειξε τους νικητές ανά κατηγορία. Η συμμετοχή τη σχολική χρονιά 2022- 2023 ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αφού κατατέθηκαν περισσότερα από 80 πειράματα (από σχολεία, φροντιστήρια και ατομικές συμμετοχές μαθητών). Τα πειράματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών αποδεικνύουν το σημαντικό έργο που παράγεται σε όλη την Ελλάδα.

Τα χρηματικά έπαθλα που συνοδεύουν τα έξι βραβεία είναι μια χορηγία της οικογένειας, στη μνήμη του Χαράλαμπου Σιγουρτζίδη ο οποίος διετέλεσε καθηγητής Φυσικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για πάνω από 30 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Είχε ιδιαίτερη αγάπη στις πειραματικές διατάξεις και ενέπνευσε πολλά παιδιά να αγαπήσουν τη Φυσική.

Πηγή: onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι Ελληνικές ομάδες διακρίθηκαν στον τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ρομποτικής στη Μασσαχουσέττη

Τρεις Πατρινοί και ένας Κερκυραίος κέρδισαν αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων