RAFARM: Γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοπορίας και καθιερώνει δωρεά για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

RAFARM: Γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοπορίας και καθιερώνει δωρεά για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Το 2024 στηρίζει το Σωματείο «ΕΡΜΗΣ» με τον καινοτόμο θεραπευτικό εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας NIRVANA
RAFARM: Γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοπορίας και καθιερώνει δωρεά για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

medlabnews.gr iatrikanea

Τετάρτη,  21 Φεβρουαρίου 2024.  Η RAFARM, συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την ίδρυση της, με πολλά και σημαντικά ορόσημα, πρωτιές και  διακρίσεις που την κατατάσσουν μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Οι συνεχείς επενδύσεις στην Ελλάδα, η εξωστρέφεια, ο προσανατολισμός στην καινοτομία, οι συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η εταιρική υπευθυνότητα, αποτελούν βασικούς πυλώνες επιχειρηματικής δραστηριότητας της RAFARM και σηματοδοτούν τη νέα αναπτυξιακή διαδρομή της.

Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της RAFARΜ κ. Νικόλαος Ρασσιάς, για την επέτειο των 50 χρόνων δήλωσε: «Η ιστορία της RAFARM έχει πρωταγωνιστές το όραμα, το θάρρος, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και τη μεθοδικότητα που διακρίνουν τους ανθρώπους της. Το ορόσημο των 50 χρόνων δεν είναι μόνο για να κοιτάξουμε πίσω, αλλά και για να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό να αναπτύσσουμε και να παράγουμε υψηλής ποιότητας και τεχνογνωσίας φάρμακα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο και να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».

Η RAFARM  γιορτάζει 50 χρόνια πρωτοπορίας, εξέλιξης και συνεισφοράς και καθιερώνει τη «Δωρεά Ν. Ρασσιάς» που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο με στόχο την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και της έρευνας από την Πανεπιστημιακή κοινότητα.  Φέτος, στηρίζει το Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες “ΕΡΜΗΣ” για την υλοποίηση του καινοτόμου θεραπευτικού προγράμματος για ΑΜΕΑ,  “NIRVANA”.

Το NIRVANA είναι ένα πιστοποιημένο ιατροτεχνολογικό σύστημα που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα, και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίζει την κινητική και γνωστική αποκατάσταση σε ασθενείς με νευροκινητικές διαταραχές. Είναι το μόνο σύστημα που προσφέρει στον χρήστη απόλυτη ελευθερία κινήσεων χωρίς να απαιτεί τη χρήση ειδικών εξαρτημάτων στα μάτια, στα χέρια ή άλλους αισθητήρες. Στις νέες εγκαταστάσεις του Σωματείου δημιουργήθηκε η αίθουσα NIRVANA – ένας πολυαισθητηριακός χώρος όπου το άτομο με αναπηρία μέσω νευρο-αισθητηριακής διέγερσης βελτιώνει, εξελίσσει & τελειοποιεί τις ικανότητες του με ενδιαφέρουσες ασκήσεις προσαρμοσμένες στις δυνατότητές του σε πραγματικό χρόνο. 

Το εκπαιδευτικό και θεραπευτικό πρόγραμμα NIRVANA προσφέρει βιβλιοθήκη ασκήσεων καθώς και ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες αξιολόγησης της πορείας/θεραπείας κάθε ωφελούμενου. Η υψηλού επιπέδου πρωτοποριακή εκπαίδευση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με κλινικούς γιατρούς και διαθέτει δεκάδες  κατηγορίες ασκήσεων με διαφορετικούς στόχους (Κινητική Θεραπεία, Γνωσιακή Θεραπεία) και για διαφορετικά  τμήματα σώματος.

Το πρόγραμμα NIRVANA πρότεινε ο κ. Νικόλαος Γκούβας, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΡΜΗ, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος κλάδου Πληροφορικής & Καινοτόμων Τεχνολογιών, Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία. H ομάδα εκπαιδευτών του ΕΡΜΗ θα αξιοποιήσει την υψηλή τεχνολογία για εκπαίδευση και εφαρμογή θεραπειών προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε ωφελούμενου ΑμεΑ με συγκεκριμένο πρόγραμμα εβδομαδιαίων συνεδριών. Η πορεία-θεραπεία κάθε ωφελούμενου θα αξιολογείται κάθε τρίμηνο.

Προς τιμήν του δωρητή, η αίθουσα NIRVANA πήρε το όνομα του Ιδρυτή και Προέδρου της RAFARM, κου Ν. Ρασσιά.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων