Η ιστορική τριήρης του «Ολυμπιάς», από χθες στη Μαρίνα Ζέας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Η ιστορική τριήρης του «Ολυμπιάς», από χθες στη Μαρίνα Ζέας

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η ιστορική τριήρης του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», κατέπλευσε χθες στη Μαρίνα Ζέας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2017». Εκεί την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού από τον κυβερνήτη της τριήρους αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.
Η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι ένα λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως την Κυριακή 28 Μαΐου και θα είναι ανοικτή για το κοινό, από τις 10:00-14:00 και από τις 17:30-20:30.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετικές δηλώσεις τόνισε πως πρόκειται για ένα πλοίο-σύμβολο για το Πολεμικό Ναυτικό, για την πόλη του Πειραιά, για τη χώρα και για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς με αυτού του είδους τα πλοία κερδήθηκε η ναυμαχία της Σαλαμίνας. «Ο κατάπλους της ιστορικής τριήρους είναι από τις συμβολικές ενέργειες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017», ανέφερε ο κ. Μώραλης, ενώ εξέφρασε τη χαρά του καθώς δίνεται η δυνατότητα στους δημότες του Πειραιά, στους κατοίκους της Αττικής, στους μαθητές και στους τουρίστες να επισκεφθούν την «Ολυμπιάδα», να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για τη σπουδαία ιστορία της.
AΠΕ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων