Οι εφαρμογές των βλαστοκυττάρων αλλά και η γονιδιακή θεραπεία ανοίγουν νέες προοπτικές και δημιουργούν ελπίδες για τα άτομα με χαμηλή όραση, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 3% του γενικού πληθυσμού παγκοσμίως.
Το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στοχεύοντας στην πληροφόρηση των ατόμων με χαμηλή όραση για τις θεραπευτικές εξελίξεις που υπάρχουν για την πάθησή τους, τις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες που αναπτύσσονται σήμερα από την ιατρική έρευνα δημιούργησε ένα Κέντρο Ενημέρωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και να ενημερώνονται, στο τηλ. 2310 999 924.
Εξάλλου, το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 28 Ιουνίου (ώρα 20:00, Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ),εκδήλωση με θέμα "Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις - Ελπίδα και προοπτική για τα άτομα με χαμηλή όραση" και ομιλητή τον διευθυντή του Εργαστηρίου Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ, καθηγητή του τμήματος Ιατρικής, Βασίλειο Καραμπατάκη.
Με αφορμή την εκδήλωση και τη λειτουργία το Κέντρου Ενημέρωσης Ατόμων με Χαμηλή Όραση, ο κ. Καραμπατάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις και στις προοπτικές που ανοίγονται με τις εφαρμογές των βλαστοκυττάρων και τη γονιδιακή θεραπεία.
ΑΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου