«Αδέλφια μου, φασίστες, τρομοκράτες, ναζιστές, αναρχικοί, τραμπούκοι. Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους, οι αριστεριστές που χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Θα σας μιλήσω με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζώη και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ, να μιλώ και να πράττω...Δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα».
Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τον «Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και πέθανε σαν σήμερα το 1843».
Ο κ. Θεοδωράκης καταχειροκροτούμενος διευκρίνισε στο ακροατήριό του: «Είμαι πατριώτης, διεθνιστής και περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλους του της μορφές και περισσότερο την αριστερόστροφη, σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών, σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας». Υπογράμμισε δε, πως βλέπει «να συσσωρεύονται μαύρα απειλητικά σύννεφα» σχολιάζοντα οτι «τα Σκόπια με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά γεγονότα επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας για τη λεγόμενη Μακεδονία του Αιγαίου».
Συνεχίζοντας την ομιλία του επέρριψε ευθύνες στους Έλληνες υπεύθυνους που δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια να ανακατασκευάσουν τα χρονδροειδή ψεύδη με τα οποία γαλουχήθηκαν γενιές Σκοπιανών, οι οποίοι έχουν την πεποίθηση ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων βασιλέων και μάλιστα έχουν καταφέρει να παρασύρουν και ξένα κράτη σε αυτή την πλάνη.
Στο σημείο αυτό της ομιλίας του ο κ. Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε «να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εάν τους αποδεχθούμε θα είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια».
Ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας γιατί με αυτό τον τρόπο γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τότε τι μπορεί να γίνει; Πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό».
Αναφέρθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών του 1992 που αποφάσισε στην όποια συμφωνία με τη γειτονική χώρα να μην υπάρχει καθόλου η λέξη Μακεδονία με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η όποια υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα και θα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα μέσα από το ίδιο τους το σύνταγμα». Μάλιστα προειδοποίησε πως η διεθνείς δυνάμεις έχουν θέσει σαν στόχο τη σαλαμοποίηση των βαλκανίων...Για όσο καιρό οι Σκοπιανοί θα μας απειλούν με την αλυτρωτική τους προπαγάνδα και το απαράδεκτο Σύνταγμά τους, εμείς ως υπεύθυνος λαός, κληρονόμος μίας μεγάλης ιστορίας, θα συνεχίσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά δεν θα δώσουμε σε καμία περίπτωση τη συγκατάθεσή μας για να γίνουν μέλος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ» είπε και χαρακτήρισε τις παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ ως «σκέτο κουτόχορτο και κουτοπονηριές».
Επέμεινε δε, να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην όποια αναγνώριση αφού «στην ουσία εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ακόμη εάν υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, αφού για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες. Και όχι χάρτινοι όπως θεωρούνται σήμερα χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας».
«Η Μακεδονία είναι μία, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική», δήλωσε απευθυνόμενος στις χιλιάδες κόσμου που έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα ο βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, ο κ. Μίκης Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να νομιμοποιήσει το ιστορικό ψέμα που επιχειρούν να εδραιώσουν τα Σκόπια και κάλεσε σε δημοψήφισμα.
«Μπροστά στην πιθανότητα να οδηγηθούμε σε κατάστασεις εθνικής τραγωδίας, θεωρώ ότι την απόφαση δεν πρέπει να την επωμιστεί μόνο η οποιαδήποτε μία κυβέρνηση. Όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας, όπως αυτή που έχουμε σήμερα. Ποια λοιπόν είναι η λύση; Το δημοψήφισμα; Η θέση του ελληνικού λαού είναι αρκετά σαφής που δεν χρειαζεται δημοψήφισμα. Αν όμως μια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας σε οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει το όνομα Μακεδονία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου