Κρέμα για την ψωρίαση κατά πλάκας, από μουρουνέλαιο | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κρέμα για την ψωρίαση κατά πλάκας, από μουρουνέλαιο

Το μεγαλύτερο ποσοστό βελτίωσης ανά περιοχή παρουσίασαν τα κάτω άκρα με 73%, τα άνω άκρα με 57%, το κεφάλι με 56% και ο κορμός με 50%.
Το 93% των ασθενών που συμμετείχε σε κλινική μελέτη, η οποία διεξήχθη πρόσφατα στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» δήλωσε πως είδε από μικρή έως μεγάλη βελτίωση στην εικόνα και την προσωπική του ζωή από τη χρήση της C-Derm κρέμας μουρουνέλαιου 50%!


Τα αποτελέσματα πρόσφατης κλινικής μελέτης κατέδειξαν ότι η χρήση της κρέμας C-Derm με 50% μουρουνέλαιο, είναι αποτελεσματική και ασφαλής στην ψωρίαση κατά πλάκας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπληρωματική τοπική θεραπεία, καθώς βελτιώνει σημαντικά την εικόνα και την προσωπική ζωή των πασχόντων.

Η έρευνα

Η έρευνα διεξήχθη στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός» και πήραν μέρος 27 ασθενείς, από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018. Ο πρωταρχικός στόχος της ήταν να αξιολογηθεί η βελτίωση των ασθενών με ψωριασικές δερματικές βλάβες, χρησιμοποιώντας C-Derm κρέμα μουρουνέλαιου 50% δυο φορές ημερησίως σε καθαρό και στεγνό δέρμα για διάρκεια 30 ημερών. Η κρέμα C-Derm της εταιρείας Cana Laboratories περιέχει 50% μουρουνέλαιο, 10% οξείδιο του ψευδαργύρου, όπως επίσης βιταμίνες Ε και C. Δευτερεύοντες στόχοι ήταν να αξιολογηθεί η ικανοποίηση των ασθενών με ψωριασικές δερματικές βλάβες που χρησιμοποίησαν C-Derm κρέμα μουρουνέλαιου 50% και να καταγραφούν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να συνδέονται με τη χρήση της.

Τα κριτήρια ένταξης στην έρευνα αφορούσαν ενήλικες ασθενείς > 18 ετών με βλάβες δερματικές εξαιτίας της ψωρίασης και ασθενείς που λαμβάνουν C-Derm κρέμα μουρουνέλαιου 50% ως τη μόνη τοπική θεραπεία για την ψωρίαση.

Υπεύθυνος της έρευνας ήταν ο Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Αλέξανδρος Στρατηγός και οι συνεργάτες του κ.κ. Χαριτωμένη Βαβούλη και Ελένη Χατζηδημητρίου.

Τα αποτελέσματα

Συχνότερη θέση εντόπισης της νόσου ήταν τα άνω άκρα, ενώ τα κάτω παρουσίαζαν τη δεύτερη μεγαλύτερη συχνότητα. Πιο συγκεκριμένα, το 85% των ασθενών είχαν ψωρίαση στα άνω άκρα, 81% στα κάτω άκρα, το 52% στον κορμό και το 59% στο κεφάλι. Σημειώνεται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν αφορούν κατ’ ανάγκη ξεχωριστά σύνολα ασθενών, καθώς ένας ασθενής ενδέχεται να παρουσιάζει συμπτώματα σε πολλαπλά σημεία του σώματος.

Το μεγαλύτερο ποσοστό βελτίωσης ανά περιοχή παρουσίασαν τα κάτω άκρα με 73%, τα άνω άκρα με 57%, το κεφάλι με 56% και ο κορμός με 50%.

Σύμφωνα με την κλίμακα Physician’s Global Assessment (PGA), όπου ο βαθμός 4 αντιστοιχεί σε πολύ σοβαρή ψωρίαση, ο 3 σε σοβαρή, ο 2 σε μέτρια, ο 1 σε ήπια και ο 0 σε καθόλου, το 40% των ασθενών με βαθμό 2 μετέπεσαν στο 0, το 30% με βαθμό 2 στο 1, το 20% με βαθμό 3 στο 2, το 10% από 3 σε 1 και το 4% χωρίς μεταβολή λόγω μη ολοκλήρωσης της θεραπείας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δείκτη Psoriasis Area Severity Index (PASI), το 85% των ασθενών παρουσίασε βελτίωση.

Μεγάλο ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών!

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας οι ασθενείς κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα σχετικό ερωτηματολόγιο, ώστε να καταγραφεί ο βαθμός ικανοποίησής τους από τη χρήση της C-Derm κρέμας μουρουνέλαιου 50%.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων κατέδειξε:

Ικανοποίηση των ασθενών από την υφή της κρέμας: Το 81% δήλωσε πολύ έως απόλυτα ικανοποιημένο.

Απορροφητικότητα της κρέμας: Το 67% των συμμετεχόντων δήλωσε πολύ έως απόλυτα ικανοποιημένο.

Το σημαντικότερο στοιχείο της έρευνας είναι το γεγονός ότι το 93% των ασθενώνπου συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσε πως είδε από μικρή έως μεγάλη βελτίωση στην εικόνα και την προσωπική του ζωή από τη χρήση της C-Derm κρέμας μουρουνέλαιου 50%!



ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων