της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή,
Πόσο ασφαλή είναι τα φαγητά που αγοράζουμε ή τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε; Την απάντηση μπορεί κανείς να την πάρει άμεσα, φωτογραφίζοντας την ταμπέλα με τα συστατικά στη συσκευασία και στέλνοντάς τη στην ingred.io. Εκεί μαθαίνει την πιθανή επικινδυνότητα όσον αφορά τις αλλεργίες, την τοξικότητα, τον καρκίνο ή τους ερεθισμούς.
«Μέσα σε ενάμιση χρόνο που λειτουργεί η ingred.io, έχουν κατεβάσει την εφαρμογή 33.000 χρήστες από όλο τον κόσμο», δήλωσε η ιδρύτρια της ingred.io Ζωή Κουρνιά. «Δεν γνωρίζουμε πώς έγινε αυτό, ακόμα αναρωτιόμαστε πώς διαδόθηκε τόσο πολύ σε τόσο λίγο χρόνο.»
Στην αρχή η κυρία Κουρνιά, που έχει σπουδάσει χημικός, μαζί με τα υπόλοιπα πέντε μέλη της ομάδας, έφτιαξαν την εφαρμογή για τους εαυτούς τους: τους ενδιέφερε τι τρώνε. Την ανέβασαν πιλοτικά στο διαδίκτυο και ο κόσμος τη βρήκε μόνος του, μάλλον χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, όπως ο όρος «τοξικότητα τροφίμων».
Η ανάγκη του κόσμου να ενημερωθεί είναι τεράστια, εξηγεί η κυρία Κουρνιά και αυτό αποκαλύπτεται από την επισκεψιμότητα της εφαρμογής. Υπάρχει φόβος για τα συστατικά που περιέχονται, καθότι πολλά έχουν συνδεθεί με ασθένειες, προσθέτει.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου