Τα νοσοκομεία έρμαια σε κάθε είδους παραβατικότητα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Τα νοσοκομεία έρμαια σε κάθε είδους παραβατικότητα

Τα φαινόμενα βίας δεν σταμάτησαν ούτε την ημέρα του Πάσχα! Στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου ασθενής επιτέθηκε σε ιατρό και τον τραυμάτισε σοβαρά.
Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων για τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας και κλοπών στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι τα πρόσφατα κρούσματα επαληθεύουν τον ισχυρισμό ότι «τα νοσοκομεία είναι έρμαια σε κάθε είδους παραβατικότητας.»


Τα φαινόμενα βίας δεν σταμάτησαν ούτε την ημέρα του Πάσχα! Στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου ασθενής επιτέθηκε σε ιατρό και τον τραυμάτισε σοβαρά. Ανάλογα περιστατικά σε βάρος της ακεραιότητας των γιατρών και των νοσηλευτών επαναλαμβάνονται λόγω της ανύπαρκτης φύλαξης.

Την ίδια ημέρα, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ένας ασθενής έσπασε την τζαμαρία εντός του χώρου των Επειγόντων Περιστατικών και στη συνέχεια επιτέθηκε σε γιατρούς. Ευτυχώς, δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός μέλους του προσωπικού ή κάποιου ασθενή.

Όπως καταγγέλλει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., δεν επρόκειτο για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό καθώς συχνά σημειώνονται κλοπές σε προσωπικά αντικείμενα και χρήματα προσωπικού και ασθενών, αφού το νοσοκομείο διαθέτει μόνο δέκα φύλακες, έναν ή δύο στην βάρδια.

Αντίστοιχα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου οι γιατροί εκτός από ιατρικά περιστατικά πρέπει να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες ακραίες καθώς δέχονται επιθέσεις από ασθενείς και συνοδούς, ενώ οι κλοπές εντός των κλινικών του νοσοκομείου και στον περιβάλλοντα χώρο όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης, αποτελούν μέρος της ρουτίνας τους. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι το νοσοκομείο διαθέτει δεκαέξι φύλακες, δηλαδή μόνο δύο σε κάθε βάρδια, την στιγμή που ο χώρος που αναπτύσσεται το νοσοκομείο είναι απέραντος.

Η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «έχουμε επισημάνει επανειλημμένος τις αιτίες που έχουν ενταθεί τα φαινόμενα βίας και κλοπών στα νοσοκομείο χωρίς να ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν κονδύλια για να προσλάβουν επαρκή αριθμό φυλάκων.»

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση έχει ρίζες στη ταλαιπωρία που προκαλείται από τις πολύωρες αναμονές στα ΤΕΠ. Εξαιτίας του ανεπαρκούς αριθμού προσωπικού, καθώς και της έλλειψης κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού οι ασθενείς καθυστερούν να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα η έκρυθμη κατάσταση να δυναμιτίζει παραβατικά άτομα.

Ως πηγές του κακού, η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. περιγράφει τις «απαράδεκτες συχνές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στοχοποιούν το προσωπικό των Υγειονομικών Μονάδων.»

Επίσης, η έλλειψη μέτρων βελτίωσης της φύλαξης από πλευράς των διοικητών των νοσοκομείων επιδεινώνει την κατάσταση, σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., καθώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της, εκείνοι «μετακινούν φύλακες ρουσφετολογικά σε άλλες ειδικότητες.»
Η σιωπή στην οποία προσανατολίζουν τους εργαζόμενους, αποθαρρύνοντάς τους να υποβάλουν μηνύσεις δεν συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, αφού «φυσικά οι εργαζόμενοι φοβούνται να υποβάλουν μηνύσεις γιατί έτσι κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους λόγω στοχοποίησης.»

Τέλος, κάλεσμα απευθύνει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. στην κυβέρνηση για να επιλύσει το μείζον αυτό ζήτημα, πριν στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων