Πως μας επηρεάζει η αλλαγή ώρας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Πως μας επηρεάζει η αλλαγή ώρας

Με ποιους τρόπους μας επηρεάζει η αλλαγή ώραs;


Με ποιους τρόπους μας επηρεάζει η αλλαγή ώραs;
1. Ύπνος
Μπορεί η αλλαγή του Οκτωβρίου να μας δίνει μια ώρα επιπλέον ύπνου (αυτή που μας έκλεψε τον Μάρτιο) ωστόσο διαταράσσεται ο κιρκάδιος ρυθμός, το «ρολόι» μας δηλαδή, όταν ξυπνάς στις 10 και αντιλαμβάνεσαι ότι τελικά είναι 9.
2. Ορμόνες
Η αλλαγή των ωρών που κοιμόμαστε μπορεί να επηρεάσει και την λειτουργία των ορμονών μας.
3. Αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών
Έρευνα που μελέτησε το ιστορικό 43.000 ασθενών έδειξε ότι κατά την αλλαγή της ώρας την άνοιξη καταγράφεται αύξηση των καρδιακών επεισοδίων, ενώ μείωση καταγράφεται στην αλλαγή της ώρας το φθινόπωρο.
4. Κίνδυνος εγκεφαλικού
Επίσης έρευνα που έγινε στη Φινλανδία έδειξε ότι αυξάνεται και ο κίνδυνος εγκεφαλικού, επειδή διαταράσσεται ο κιρκάδιος ρυθμός. Τα προβλήματα και εδώ παρουσιάζονται τις δύο πρώτες ημέρες της αλλαγής.
5. Αυξάνονται τα τροχαία
Δεν είναι λίγες οι μελέτες που υποστηρίζουν ότι στην αλλαγή της ώρας αυξάνονται και τα τροχαία, κυρίως τη Δευτέρα μετά την αλλαγή.
6. Χαλάει η διάθεση
Έχει να κάνει με τον ύπνο που χαλάει. Μια έρευνα του 2016 σε δικαστές, έδειξε ότι επέβαλαν πιο αυστηρές ποινές, λόγω της έλλειψης ύπνου.
7. Μας κοστίζει περισσότερα χρήματα
Και αυτό έχει να κάνει με την ενέργεια. Μια έκθεση του Policy Studies Institute του 1999 υπολόγισε ότι οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 260 εκατ. λίρες το χρόνο από τους λογαριασμούς του ρεύματος, εάν δεν άλλαζε η ώρα. Ερευνητές του Cambridge βρήκαν επίσης ότι μια επιπλέον ώρα από το φως του ήλιου τον χειμώνα, εξοικονομεί 485 εκατ. λίρες τον χρόνο, αφού θα χρησιμοποιείται λιγότερο το φως και η θέρμανση.   

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων