Ανεπαρκείς οι οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση 1,5 με 2 μέτρα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ανεπαρκείς οι οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση 1,5 με 2 μέτρα

Οι οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση από 1,5 έως δύο μέτρα προκειμένου να είμαστε ασφαλείς απέναντι στον Covid-19 είναι ανεπαρκείς
Οι οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση από 1,5 έως δύο μέτρα προκειμένου να είμαστε ασφαλείς απέναντι στον Covid-19 είναι ανεπαρκείς, προειδοποιεί επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) προειδοποιώντας ότι ο ιός μπορεί να ταξιδέψει έως και 8 μέτρα και να παραμείνει στο αέρα επί ώρες.


Η ερευνήτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο MIT, Lydia Bourouiba, προειδοποιεί ότι είναι ανεπαρκής η οδηγία τα άτομα να κρατούν αποστάσεις από 1,5 έως δύο μέτρα έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς μέσω του βήχα ή του φτερνίσματος ο ιός μπορεί να ταξιδέψει έως και οκτώ μέτρα.

Αντί για την υποτιθέμενη ασφάλεια που θα πρέπει να κρατάμε μεταξύ μας, από 1,5 έως 2 μέτρα, η καθηγήτρια Μπουρουίμπα προειδοποιεί ότι «τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα όλων των μεγεθών μπορούν να εκτοξευτούν σε απόσταση έως και 8,2 μέτρων».

Στην έρευνά της, που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of the American Medical Association», προειδοποιεί επίσης ότι «σταγονίδια μπορούν να μολύνουν επιφάνειες» και τα «υπολείμματά τους» μπορούν να μείνουν στον αέρα.

Η ίδια εκφράζει φόβους ότι οι ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές είναι «υπερβολικά απλοποιημένες» και «μπορούν να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Τέλος, κρούει τον κώδωνα για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει στην έκθεσή της, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν στον ιό ενώ θεραπεύουν ασθενείς με Covid-19.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών που εκδίδονται σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ σχετικά με τις ανάγκες για τον εξοπλισμό προστασίας, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη», υπογράμμισε η Αμερικανίδα καθηγήτρια στην εφημερίδα «USA Today».

Από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί με προσοχή τα νέα στοιχεία σχετικά με αυτό το κρίσιμο ζήτημα και θα ανανεώσει την επιστημονική ενημέρωση καθώς προκύπτουν περισσότερες πληροφορίες», επισημαίνει εκπρόσωπός του στην αμερικανική εφημερίδα.

Πηγή πληροφοριών: economictimes.indiatimes.com

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων