Σε επιστολή ερευνητών εικάζεται ότι το δηλητήριο της μέλισσας προστατεύει από τον κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Σε επιστολή ερευνητών εικάζεται ότι το δηλητήριο της μέλισσας προστατεύει από τον κοροναϊό

Τα παρακάτω στοιχεία προέρχονται από μια τελευταία έρευνα με τίτλο “Bee venom and SARS-CoV-2” που έγινε στην Κίνα και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Sciencedirect.



Μία παρατήρηση στην Κίνα ότι οι μελισσοκόμοι δεν ήταν θετικοί στον κοροναϊό οδήγησε σε μια επιστολή   με τίτλο “Bee venom and SARS-CoV-2” που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Sciencedirect.

Στην επαρχία Hubei, το επίκεντρο του COVID-19 στην Κίνα, η τοπική ένωση μελισσοκόμων πραγματοποίησε μια έρευνα για τους μελισσοκόμους (Εικ. 1). Συνολικά, ερευνήθηκαν 5115 μελισσοκόμοι από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων 723 στο Γουχάν, το επίκεντρο του Hubei. Κανένας από αυτούς τους μελισσοκόμους δεν ανέπτυξε συμπτώματα που σχετίζονται με το COVID-19 και η υγεία τους ήταν εντελώς φυσιολογική.

Μετά από αυτό, πήραμε συνέντευξη από πέντε μελισσοθεραπευτές στο Γουχάν και παρακολουθήσαμε 121 ασθενείς της κλινικής μελισσοκομίας. Αυτοί οι ασθενείς είχαν κάβει μελισσοθεραπεία από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2019 και οι πέντε μελισσοθεραπευτές έχουν τη συνήθεια της αυτο-μελισσοθεραπείας για τη δική τους υγειονομική περίθαλψη (μελισσοθεραπεία είναι η χρήση του δηλητηρίου της μέλισσας μέσω του τσιμπήματος της μέλισσας για την θεραπεία ή πρόληψη ορισμένων ασθενειών.)
Σκοπός μας στη σύνταξη αυτής της επιστολής είναι να ζητήσουμε από τους μελετητές με τις κατάλληλες ερευνητικές συνθήκες να δοκιμάσουν αυτήν την υπόθεση. Εφόσον δεν υπάρχει εμβόλιο για το SARS-CoV-2, εάν αυτή η μέθοδος λειτουργεί, τότε θα μπορούσε να προσφέρει μια ελπίδα για τη νίκη επί του COVID-19.
Πηγή:
Bee venom and SARS-CoV-2 , (Authors: Wei Yang, Fu-liangHu, Xiao-fengXu)

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και τα όσα γράφονται στην ίδια την επιστολή είναι σαφές πως η πηγή που δίνουν όλα τα ελληνικά δημοσιεύματα δεν είναι επιστημονική μελέτη. Πρόκειται για μια επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό και παρουσιάζει μια εικασία των συγγραφέων για το τι θα μπορούσε να προστατέψει το κοινό από την νόσο COVID-19. Η εικασία τους ωστόσο δεν βασίζεται σε στέρεα επιστημονικά δεδομένα αλλά σε μια μελέτη τα στοιχεία και τη μεθοδολογία της οποίας δεν δίνουν σε κανένα σημείο της επιστολής τους είτε αυτούσια ούτε καν ως πηγή ενώ μέσα στην επιστολή παρουσιάζουν ως τεκμήριο αποτελεσματικότητας κατά της COVID-19 την απιθεραπεία, μια ψευδοεπιστημονική πρακτική.

Επομένως, ο ισχυρισμός ότι μεγάλη επιστημονική μελέτη υποστηρίζει πως το δηλητήριο μέλισσας μπορεί να έχει θετική επίδραση ενάντια στη COVID-19 δεν έχει απολύτως καμία στέρεη επιστημονική βάση.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων