Γιαννάκος: κάποια περιστατικά μένουν εκτός ΜΕΘ, ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ΜΕΘ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Γιαννάκος: κάποια περιστατικά μένουν εκτός ΜΕΘ, ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ΜΕΘ

Ο κ. Γιαννάκος, ξεκαθαρίζει τη θέση του σχετικά προηγούμενες δηλώσεις του, ότι οι ασθενείς που θα μπουν σε ΜΕΘ επιλέγονται

medlabnews.gr iatrikanea

«Επιλέγουμε ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι»

Ο κ. Γιαννάκος, ξεκαθαρίζει τη θέση του σχετικά προηγούμενες δηλώσεις του, ότι οι ασθενείς που θα μπουν σε ΜΕΘ επιλέγονται«Κάθε μέρα, παρ’ ότι έχουμε αρκετούς θανάτους, αυξάνουν οι διασωληνωμένοι κατά 20. Κάθε μέρα, αν δείτε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι ανάγκες για ΜΕΘ σε περιστατικά αυξάνουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 70 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, νοσηλεύονται περίπου 2.500 περιστατικά, πολλά εκ των οποίων είναι σε νοσοκομεία που απέχουν από ΜΕΘ πάνω από 200 χιλιόμετρα. Είναι αναπόφευκτο κάποια περιστατικά να μένουν εκτός ΜΕΘ, τα οποία θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ΜΕΘ και να δίνουν μάχη για τη ζωή με καλύτερους όρους», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

«Ο Βασίλης Κικίλιας είναι λογικό να προσπαθεί να καθησυχάζει»

Ο πρόεδρος, απαντά στις δηλώσεις Κικίλια, ο οποίος, ομοίως με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ξεκαθαρίζει ότι δεν γίνεται επιλεκτική μεταχείριση των ασθενών στις ΜΕΘ.

«Ένας Υπουργός Υγείας είναι λογικό να προσπαθεί να καθησυχάζει, όμως δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Όταν ένα σύστημα το οποίο θα έπρεπε να έχει 35 χιλιάδες κλίνες νοσηλείας και 3500 ΜΕΘ με βάση τα διεθνή στάνταρς, γονατίζει με 260 διασωληνωμένους και 2500 εισαγωγές, ενώ ταυτόχρονα στέλνουν περιστατικά διασωληνωμένων στον ιδιωτικό τομέα, είναι εμφανές ότι πάσχει από οργάνωση, υποδομές και εξοπλισμό. Ακόμα και στη μέση να είναι η αλήθεια, απαντήστε πως γίνεται να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση με μόλις 260 διασωληνωμένους. Δε δικαιολογείται. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν χρόνιες παθογένειες του συστήματος. Επίσης όμως, αποδεικνύεται ότι δεν επενδύσαμε στην οργάνωση του συστήματος το τελευταίο 8μηνο», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος αναφέρει, ότι αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει το τελευταίο εξάμηνο, είναι η πρόσληψη τριών χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα έπρεπε να παρακολουθήσουν μία 6μηνη εκπαίδευση και να είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε ΜΕΘ, διότι η άφιξη του νέου κύματος ήταν κάτι το γνωστό. Προτείνει να εφαρμοστεί και σε άλλα νοσοκομεία αυτό που συνέβη στο Σωτηρία: Ένα προκάτ κτίριο, με κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά με επαρκές προσωπικό.

«Μην ξεχνάμε, ότι ΜΕΘ δε μπορούν να λογίζονται διάδρομοι νοσοκομείων και υπομονάδες. Οι ΜΕΘ έχουν εξειδικευμένο προσωπικό, είναι απομονωμένες, απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, ακτινολογικό μηχάνημα, ειδικό κλιματισμό, μέχρι και ειδικό στρώμα. Δεν αρκεί ένα κρεβάτι και ένας φορητός αναπνευστήρας για να διαλαλούμε ότι άνοιξαν νέες ΜΕΘ», προσθέτει κλείνοντας.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων