Απίστευτο. Παραλληλίζουν την Ελλάδα με την Σουηδία, για να δικαιολογήσουν τραγικά λάθος αποφάσεις | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Απίστευτο. Παραλληλίζουν την Ελλάδα με την Σουηδία, για να δικαιολογήσουν τραγικά λάθος αποφάσεις

Για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας και αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος

επιμέλεια επιστημονική ομάδα medlabnews.gr iatrikanea

Για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας και αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος όπου έφερε ως παράδειγμα την... Σουηδία (την χώρα που έχει κρατήσει ανοιχτή  την χώρα γιατί όπως έλεγαν ο αγώνας κατά του κοροναϊού είναι μαραθώνιος και στο τέλος θα κάνουν τον λογαριασμό).

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο Αγγελος Συρίγος τόνισε ότι βασικό βήμα για την επιστροφή σε μια κανονικότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων και είναι κάτι αυτονόητο.

«Η Σουηδία ακολούθησε ένα περίεργο μοντέλο και ουδέποτε έκλεισε τα σχολεία της. Έγινε μελέτη πόσα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό ήταν λιγότερο από ένα παιδί ανά 100.000 παιδιά.

Το παράδειγμα της Σουηδίας αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων για τα παιδιά. Οι δάσκαλοι από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες», ανέφερε ο κ. Συρίγος.

Πριν λίγες μέρες μια δημοσιεύτηκε μια μελέτη από τη Σουηδία που δημοσίευσαν οι J.F. Ludvigsson και συνεργάτες (DOI: 10.1056/NEJMc2026670) στο έγκριτο περιοδικό The New England Journal of Medicine στις 6 Ιανουαρίου 2021.  Η μελέτη καταλήγει ότι  δεν διαπιστώθηκε αύξηση του αριθμού των θανάτων πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2020, συνολικά 15 παιδιά με COVID-19 νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (0,77 ανά 100.000 παιδιά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα). 4 από αυτά είχαν ηλικίες 1 έως 6 ετών (0,54 ανά 100.000 παιδιά) και 11 είχαν ηλικίες 7 έως 16 ετών (0,90 ανά 100.000 παιδιά). 

Τα τρωτά της Μελέτης που οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα

Οι συγγραφείς ενημερώνουν ότι δεν γνωρίζουν τι επιπτώσεις έχει στις ίδιες τις οικογένειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλη αυτή η κινητικότητα. 

Η μελέτη έχει διεξαχθεί σε περίοδο που η Σουηδία επένδυε στην ανοσία της αγέλης και όλος ο κόσμος ήταν στους δρόμους και χωρίς μάσκες. Δηλαδή όπως ήταν και το προ του κοροναϊού διάστημα.

Αποδείχθηκε ότι η ανοσία της αγέλης ήταν ένα τεράστιο λάθος. Η Σουηδία ξεχώρισε μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για τον τρόπο που αποφάσισε να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των lockdown και επενδύοντας εξαρχής στη λεγόμενη ανοσία αγέλης. Αυτό βέβαια έχει κοστίσει τη ζωή σε 8.985 ανθρώπους, με τη Σουηδία να μετρά μακράν τα περισσότερα θύματα από τις σκανδιναβικές χώρες. Μέχρι τώρα στη χώρα έχουν καταγραφεί 469.748 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19.

Η Σουηδική κοινωνία ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την Ελληνική. Είναι εξαιρετικά σπάνιο στην Σουηδία να βρεις γιαγιάδες παππούδες γονείς και παιδιά στο ίδιο σπίτι. Είναι πολύ πιο αραιοκατοικημένη σε σχέση με τις πόλεις και τα χωριά στην Ελλάδα. 

Άρα το εξαχθούν συμπεράσματα και ακόμα χειρότερα να βασιστεί η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τα σχολεία στην Ελλάδα είναι τεράστιο λάθος. Και δυστυχώς τα λάθη σε μια τέτοια περίπτωση στοιχίζουν ζωές και οικονομική κατάρρευση.

Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ψήφισε νομοσχέδιο εκτάκτου ανάγκης, την Παρασκευή, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, μετά από σχεδόν ένα χρόνο που το lockdown αποτελεί «κανόνα» σε όλη την Ευρώπη και μεγάλο μέρος του κόσμου.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων