Κατάφεραν να περιορίσουν τη μεταδοτικότητα του κοροναϊού, στο Ισραήλ | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Κατάφεραν να περιορίσουν τη μεταδοτικότητα του κοροναϊού, στο Ισραήλ

η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer /BioNTech κατάφερε να περιορίσει κατά 50% τη μεταδικότητα τoυ κοροναϊού.

medlabnews.gr iatrikanea  

Το εμβόλιο των Pfizer /BioNTech φρέναρε κατά 50% την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού

Aχτίδα ελπίδας από το Ισραήλ, τη χώρα πρότυπο σε ότι αφορά την ταχύτητα των εμβολιασμών παγκοσμίως, καθώς η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer /BioNTech κατάφερε να περιορίσει κατά 50% τη μεταδικότητα τoυ κοροναϊού.

Το εμβόλιο του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας δεν κατάφερε να περιορίσει μόνο τα συμπτώματα της νόσου αλλά και να φρενάρει κατά 50% την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού.

'Ήδη στη χώρα του Μπένζαμιν Νετανιάχου, σχεδόν το 20% του πληθυσμού έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο μειώνει τη μετάδοση και όχι μόνο τα συμπτώματα της νόσου.

Στατιστικά στοιχεία από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου προσφέρουν εκτενή εικόνα της αποτελεσματικότητάς του.

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει επανειλλημένως ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και αφότου κάνουν την πρώτη πρώτη δόση του εμβολίου.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης και άλλες δύο μελέτες στο Ισραήλ, με διαφορετικά όμως αποτελέσματα.

Η μία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού κατά 60%, ενώ η άλλη κατά 33% .

Για την επίτευξη της ανοσίας κατά 95% είναι απαραίτητη και η δεύτερη δόση, τονίζουν οι επιστήμονες.

Ωστόσο, οι αρχικές μελέτες δεδομένων από την εκστρατεία εμβολιασμού του Ισραήλ υποδηλώνουν ότι η πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer / BioNTech περιορίζει τον κίνδυνο μετάδοσης του κοροναϊού έως και 50% ύστερα από 14 ημέρες.

Τα νέα, που ανακοινώθηκαν από υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, προσφέρουν αισιοδοξία και ανακούφιση στον υπόλοιπο κόσμο επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ο καθηγητής Σαρόν Αλρόι Πράις, επικεφαλής του τμήματος δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας, τόνισε σε ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο ότι η έρευνα ήταν προκαταρκτική.

Υποστήριξε επίσηςμ ότι τα δεδομένα δεν ήταν αρκετά για να καταλήξουν οι επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο σταματά τη μετάδοση της Covid-19, επειδή ένα άτομο μπορεί να είναι φορέας του ιού για ένα χρονικό διάστημα εάν ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται στη ρινική του κοιλότητα.

Μέσα σε 21 ημέρες, το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 20% των 9,3 εκατομμυρίων πολιτών και μόνιμων κατοίκων του και, ακόμη πιο σημαντικό, το 70% της αρχικής ομάδας-στόχου του - του ιατρικού προσωπικού και των ατόμων άνω των 60 ετών.

Aυτή την εβδομάδα η χώρα ξεκινά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου στις ευπαθείς ομάδες.

Από την έναρξη της πανδημίας, το Ισραήλ έχει καταγράψει 520.060 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid και 3.817 θανάτους από επιπλοκές της νόσου.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων