Ιάπωνες επιστήμονες εντόπισαν τη σχέση μεταξύ γενετικής και θανάτων από κοροναϊό | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Ιάπωνες επιστήμονες εντόπισαν τη σχέση μεταξύ γενετικής και θανάτων από κοροναϊό

Σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες, υπάρχει σχέση μεταξύ της ανθρώπινης γενετικής και της θνησιμότητας από την COVID-19.

medlabnews.gr iatrikanea

H μετάλλαξη Δέλτα φέρεται να «αυτο-εξαφανίστηκε»... Άλλοι πιθανοί παράγοντες ελάττωσης είναι οι εμβολιασμοί, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, η καραντίνα και η χρήσης μάσκας.

Γιατί το πέμπτο και μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας του κορoναϊού στην Ιαπωνία, που προκλήθηκε από την υπερσυμβατική μετάλλαξη Δέλτα, ξαφνικά σταμάτησε μετά από μια φαινομενικά αδυσώπητη αύξηση των νέων λοιμώξεων;

Τι έκανε άραγε την Ιαπωνία διαφορετική από άλλες ανεπτυγμένες χώρες που βλέπουν τώρα μια αύξηση των νέων κρουσμάτων; Σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών, η απάντηση μπορεί να είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα "αυτο-εξαφανίστηκε".

Στα μέσα Αυγούστου, η Ιαπωνία σημείωσε κορύφωση των κρουσμάτων Covid-19, καταγράφοντας πάνω από 23.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Τώρα η μέτρηση είναι περίπου 170, με τους θανάτους που αποδίδονται στη νόσο να παραμένουν ως επί το πλείστον μονοψήφιοι αυτόν τον μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκαν θάνατοι στις 7 Νοεμβρίου και είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό εδώ και περίπου 15 μήνες.

Πολλοί μελετητές επισημαίνουν αρκετούς λόγους, μεταξύ αυτών και ότι στην Ιαπωνία υπάρχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των προηγμένων χωρών με το 75,7% των κατοίκων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Άλλοι πιθανοί παράγοντες είναι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και η χρήσης μάσκας, τα οποία είναι πλέον βαθιά ενσωματωμένα στην ιαπωνική κοινωνία.

Σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες, υπάρχει σχέση μεταξύ της ανθρώπινης γενετικής και της θνησιμότητας από την COVID-19.

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Φυσικών και Χημικών Ερευνών της Ιαπωνίας εντόπισε τη σχέση μεταξύ γενετικής και θνησιμότητας από την COVID-19, σύμφωνα με την εφημερίδα «Japan Times».

Οι επιστήμονες μελέτησαν το μόριο HLA-A24, το οποίο εντοπίζεται περίπου στο 60% των Ιαπώνων και στο 10%-20% των Ευρωπαίων.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το συστατικό QYI που περιέχει το συγκεκριμένο μόριο μπορεί να στέλνει σήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα για την παρουσία ενός ξένου στοιχείου, κάτι που βοηθά τον οργανισμό να το αντιμετωπίσει καλύτερα. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ίσως εξηγεί γιατί η Ιαπωνία καταγράφει λιγότερους θανάτους από κοροναϊό.

Ειδικοί ανακάλυψαν παρόμοιο μηχανισμό άμυνας ενάντια και σε άλλες λοιμώξεις από κοροναϊό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα νέα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων φαρμάκων κατά της COVID-19 και εμβολίων για ασθενείς που υποφέρουν από καρκίνο και παθήσεις του αίματος.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων