Αν έχετε κολλήσει κοροναϊό τι κάνετε με την προγραμματισμένη δόση του εμβολίου; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Αν έχετε κολλήσει κοροναϊό τι κάνετε με την προγραμματισμένη δόση του εμβολίου;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κολλάνε κοροναϊό λίγο πριν κάνουν την προγραμματισμένη τους τρίτη δόση, μιας και η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τα πάντα.

 medlabnews.gr iatrikanea

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κολλάνε κοροναϊό λίγο πριν κάνουν την προγραμματισμένη τους τρίτη δόση, μιας και η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τα πάντα.

Ακόμα και αν είμαστε ασυμπτωματικοί και προχωρήσουμε σε τρίτη ή οποιαδήποτε άλλη δόση, δεν θα υπάρξει επίπτωση στον οργανισμό μας αν δεν γνωρίζουμε ότι νοσούμε, ή έστω το τεστ δεν έχει δείξει ότι νοσούμε,  απάντησε η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.   σε ερώτηση που έγινε στην ενημέρωση του Υπουργείου της Δευτέρας 3/1. Τι ισχύει αν έχουμε συμπτώματα και κάνουμε εμβόλιο. 

Ωστόσο αυτό που αναρωτιούνται οι περισσότεροι είναι αν πρέπει να προχωρήσουν στη τρίτη δόση και πότε.

Κανονικά η τρίτη δόση

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μαρία Θεοδωρίδου, απαντώντας στο καίριο αυτό ερώτημα εξηγεί ότι, στην περίπτωση που κάποιος είναι ασυμπτωματικός φορέας της λοίμωξης Covid-19 και το self ή rapid τεστ δεν την ανιχνεύει τότε ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση μπορεί να γίνει κανονικά καθώς «δεν έχει παρουσιαστεί καμία αρνητική επίπτωση, αν είναι δρομολογημένη λοίμωξη με covid και γίνει ο εμβολιασμός».

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που έχουμε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα από 1 έως 5 ημέρες πριν τον εμβολιασμό με τρίτη δόση.

«Αν μιλάμε για συμπτωματικό άτομο, τότε ισχύει το ίδιο», ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» την περασμένη Δευτέρα.

Και συμπλήρωσε: «Εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα για τον εμβολιασμό, ούτε παρεμβαίνει η ανοσοποίηση στην ανοσιακή αντίδραση του εμβολίου. Μάλιστα, χρονικά, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και η ανοσοποίηση να συμβάλει και στην καλύτερη αντιμετώπιση».

Τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διευκρίνισε ότι στην περίπτωση που κάποιος έχει συμπτώματα που παραπέμπουν στη μετάλλαξη Omicron (όπως βήχας, πονόλαιμος, ρινική συμφόρηση κ.α.) αλλά στα διαγνωστικά τεστ δεν αποτυπώνεται η λοίμωξη Covid-19 τότε «θα έλεγα να περιμένετε κάποιες ημέρες, μήπως αυτός ο απλός βήχας εμπλουτιστεί και με άλλα συμπτώματα. Επομένως, εάν έχετε μόνο βήχα, έχετε κάνει, όμως, τεστ και είναι αρνητικά, τότε θα προχωρήσετε στον εμβολιασμό».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων