Νέο σύστημα για τη συνεχή παρακολούθηση του σακχάρου χωρίς τρυπήματα δακτύλων κυκλοφορεί στην Ελλάδα | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Νέο σύστημα για τη συνεχή παρακολούθηση του σακχάρου χωρίς τρυπήματα δακτύλων κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Η νέα επαναστατική συσκευή Dexcom ΟΝΕ παρέχει στα άτομα με διαβήτη ένα έξυπνο, αποτελεσματικό και εύχρηστο σύστημα για τη διαχείριση της πάθησης
Νέο σύστημα για τη συνεχή παρακολούθηση του σακχάρου χωρίς τρυπήματα δακτύλων κυκλοφορεί στην Ελλάδα

medlabnews.gr iatrikanea

Ο διαβήτης είναι μια νόσος που προσβάλλει περισσότερα από 537 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με προσφάτως δημοσιευμένα δεδομένα από την IDF (Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη). Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το 12% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη και το 12,4% του πληθυσμού εμφανίζει προδιαβήτη. Όσον αφορά το 29,1% των ατόμων με διαβήτη, δεν διαχειρίζονται την πάθησή τους με αποτελεσματικό τρόπο. Οι περισσότεροι άνθρωποι με διαβήτη διαχειρίζονται την πάθησή τους καταφεύγοντας σε πολλά τρυπήματα των δακτύλων και ελέγχους του αίματος κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Ένα νέο, πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης του διαβήτη για άτομα με διαβήτη ηλικίας δύο ετών και άνω κυκλοφορεί πλέον στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η DexCom, Inc. (NASDAQ:DXCM), παγκόσμιος ηγέτης στη συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο.

Το Dexcom ONE χρησιμοποιεί έναν μικρό αισθητήρα και πομπό που φοριέται από τον χρήστη ο οποίος μετρά και αποστέλλει με ασύρματο τρόπο τιμές γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο σε συμβατή έξυπνη συσκευή ή δέκτη μέσω της εφαρμογής Dexcom ONE, εξαλείφοντας την ανάγκη για επώδυνα τρυπήματα* των δακτύλων και κοπιαστικές σαρώσεις. Επιπλέον, η εφαρμογή απεικονίζει την ταχύτητα και την κατεύθυνση των επιπέδων της γλυκόζης με βέλη τάσεων, διευκολύνοντας τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη να λάβουν αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία τους ανά πάσα στιγμή και βοηθώντας τους να αποφεύγουν δυνητικώς επικίνδυνα συμβάντα που οφείλονται σε υψηλές ή χαμηλές τιμές γλυκόζης.

Μιλώντας εκ μέρους της Dexcom, ο Alex Moussa, γενικός διευθυντής και ανώτερος αντιπρόεδρος για τη ζώνη ΕΜΕΑ, δήλωσε: «Στην Dexcom, αποτελεί δέσμευσή μας η διάθεση καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η κυκλοφορία του Dexcom ONE στην Ελλάδα θα καταστήσει τη συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης πιο εύκολα προσβάσιμη για τους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και θα τους προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των τιμών και των τάσεων της γλυκόζης τους, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη και χαρίζοντάς τους αισιοδοξία και καλύτερη υγεία».

Ο κ. Γεώργιος Τσούτσας, Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος και άτομο με Διαβήτη τύπου 1 δήλωσε: «Για πολλά χρόνια, ο έλεγχος της γλυκόζης του αίματος με τρύπημα του δακτύλου αποτελούσε προϋπόθεση για την αυτο-διαχείριση του διαβήτη. Ωστόσο, η αυτο-παρακολούθηση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει τρύπημα δαχτύλου έως και δέκα ή περισσότερες φορές την ημέρα, μπορεί να είναι χρονοβόρα, επώδυνη και δύσκολο να ενταχθεί στο καθημερινό πρόγραμμα ενός ανθρώπου με Σακχαρώδη Διαβήτη».

«Με το Dexcom ONE, τα άτομα με διαβήτη έχουν πλέον την ελευθερία να ζουν χωρίς να χρειάζεται πλέον να τρυπούν τα δάχτυλά τους* ή να έχουν το βάρος πολλαπλών σκαναρισμάτων, ενώ μπορούν να βασίζονται πλέον με σιγουριά στα δεδομένα που λαμβάνουν από το Dexcom ONE για να προχωρούν σε αποφάσεις θεραπείας, γεγονός που καθιστά δυνατή μια περισσότερο προσωποποιημένη και αποτελεσματική αυτο-διαχείριση».

Τα άτομα με διαβήτη στην Ελλάδα μπορούν να παραγγείλουν το Dexcom ONE μέσω της ιστοσελίδας της Dexcom στη διεύθυνση Dexcom.com. Η Dexcom διαθέτει επίσης έναν οδηγό έναρξης χρήσης του συστήματος Dexcom ONE καθώς και επιλογές εγγραφής για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν το Dexcom ONE και να το χρησιμοποιήσουν σε συνεχή βάση.

* Εάν οι ειδοποιήσεις και οι ενδείξεις γλυκόζης από το Dexcom ONE δεν αντιστοιχούν στα συμπτώματα ή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, ο ασθενής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μετρητή γλυκόζης αίματος για να προχωρήσει σε αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία του διαβήτη.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων