Καλοκαιρινή περιοδεία για την παράσταση της χρονιάς «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ», από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Καλοκαιρινή περιοδεία για την παράσταση της χρονιάς «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ», από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη

Το διαχρονικό έργο της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Χριστίνας Κουλουμπή – Κάρμεν Ρουγγέρη
Καλοκαιρινή περιοδεία για την παράσταση της χρονιάς «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ», από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη

 medlabnews.gr iatrikanea

Η παράσταση «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ την χειμερινή σεζόν, ανοίγει πανιά για την καλοκαιρινή της περιοδεία στην Ελλάδα.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς, που από την πρώτη ημέρα που παρουσιάστηκε στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, μάγεψε τους θεατές που γέμιζαν ασφυκτικά το θέατρο και καταχειροκροτούσαν τους συντελεστές.

Το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη η οποία συν σκηνοθετεί την παράσταση με την Χριστίνα Κουλουμπή. Το παιχνιδιάρικο σκηνικό και τα παραμυθένια κοστούμια δημιουργεί και επιμελείται η Χριστίνα Κουλουμπή. Στην κίνηση, τις χορογραφίες και τους μαγικούς φωτισμούς μπαίνει η σφραγίδα του Πέτρου Γάλλια.

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» είναι ένα υπέροχο, έργο της Πηνελόπης Δέλτα που αν και γράφτηκε 100 χρόνια πριν, παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο που συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους.

Το έργο, με αξίες και ηθικούς κανόνες, είναι  γεμάτο «θησαυρούς», που  το παιδί καλείται να ανακαλύψει.

Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, την χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου  βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός.

Τα ονόματα που δίνει στους ήρωες της η κορυφαία πεζογράφος, ξεδιπλώνουν εύκολα τον κάθε χαρακτήρα του έργου.

Τον βασιλιά Συνετό θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος (Αυγουστίνος Ρεμούνδος) ο νέος αυτός βασιλιάς, θα βασιλέψει αστόχαστα.

Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω (Χριστίνα Κουλουμπή ή Ελένη Ζιώγα) μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά (Γιάννης Νικολάου) από το  διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο χρόνο να οδηγήσουν την χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία.

Το ζευγάρι θα αποκτήσει 4 παιδιά, 3 κόρες, τη Ζήλιω (Γεωργάκη Κατερίνα), την Πικρόχολη (Ξένια Παυλοπούλου), την Ρηνούλα (Μελίνα Σπετσιέρη) και τον Συνετό τον Β΄(Νεκτάριος Φαρμάκης).

Τα ονόματά όλων των ηρώων  δίνουν και σε αυτή την περίπτωση με πολλή έξυπνο τρόπο τον χαρακτήρα τους.

Ο Συνετός ο Β΄, εγγονός του καλού βασιλιά, μαζί με την αδελφή του τη Ρηνούλα, θα φύγουν από το παλάτι, μη  μπορώντας να αντέξουν την επιπολαιότητα των γονιών τους.

Για καλή τους τύχη, στο δρόμο τους θα συναντήσουν την κυρά-Φρόνηση και τη Γνώση, θα ακολουθήσουν τις συμβουλές τους και θα μείνουν στον τόπο τους για να τον νοικοκυρέψουν με τη βοήθεια του λαού τους.

Ένα έργο που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι. Μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, της Χριστίνας Κουλουμπή και των συνεργατών τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή – Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική Σύνθεση – Ενορχήστρωση – Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι και επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσουρουνάκης

Υπεύθυνη Περιοδείας: Ελένη Καρτάση

Ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά: Κατερίνα Γεωργάκη, Ελένη Ζιώγα, Χριστίνα Κουλουμπή,  Γιάννης Νικολάου,  Ξένια Παυλοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μελίνα Σπετσιέρη,  Νεκτάριος Φαρμάκης.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 21:00

Διάρκεια έργου: 1:30 χωρίς διάλειμμα

Πληροφορίες

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων