Επέστρεψε στο σχολείο του ο 14χρονος που δέχθηκε bullying. Αποβάλλεται από το σχολείο ο δράστης. Άφαντοι και οι τρεις δράστες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Επέστρεψε στο σχολείο του ο 14χρονος που δέχθηκε bullying. Αποβάλλεται από το σχολείο ο δράστης. Άφαντοι και οι τρεις δράστες

medlabnews.gr iatrikanea 

Στο σχολείο του και στην κανονικότητα που αρμόζει σε έναν έφηβο μόλις 13 ετών επιχείρησε να επιστρέψει σήμερα ο μαθητής που δέχτηκε άγριο μπούλινγκ από τους συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή. Με το άνοιγμα των σχολείων και έπειτα από προτροπή των γονιών του αλλά και παιδοψυχολόγου, ο 13χρονος μαθητής που πέντε ημέρες πριν δέχτηκε άγριο μπούλινγκ και ξυλοδαρμό από τρεις εφήβους, επέστρεψε στο θρανίο του. Το παιδί φοβόταν και δεν ήθελε να πάει καθώς ένας από τους δράστες είναι συμμαθητής του.

«Στην αρχή δεν ήθελε να έρθει λιγάκι τον πιέσαμε και τελικά συμφώνησε να έρθει οπότε σήμερα κανονικά θα παρακολουθήσει τα μαθήματα του να ξαναγυρίσει στην ζωή του την κανονική στην καθημερινότητα του στα διαβάσματα του να έκανε ό,τι έκανε πάντα» δήλωσε ο πατέρας του 13χρονου.

Ούτε ο ανήλικος που συμμετείχε στην άγρια επίθεση ούτε και οι γονείς του δεν εμφανίστηκαν στο σχολείο.

«Από ότι μας είπε η διευθύντρια του σχολείου πάσχει από COVID και το παιδί αυτό και η οικογένεια του οπότε μας είπε ότι δεν θα ερχόταν σήμερα από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι», είπε ο πατέρας του 13χρονου.

Όπως λένε οι γονείς του το παιδί προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Το παιδί έχει υποστεί σοκ είναι ξεκάθαρο και επειδή κάναμε πολύ συζήτηση για την ζωή μετά επειδή πήγε στο σχολείο του σήμερα και ήταν σωστό που πήγε γιατί ήταν μια μικρή νίκη», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου.

Άφαντοι και οι τρεις δράστες

Οι τρεις δράστες, που χτύπησαν με γροθιές κρατώντας κλειδιά τον ανήλικο, του έκλεψαν τα παπούτσια, τον ανάγκασαν να περπατά ξυπόλητος και να γονατίσει μπροστά τους ενώ τον απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν με όπλο αυτόν και την οικογένεια, παραμένουν άφαντοι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 13χρονου υπογράμμισε: «Η αναζήτηση θα συνεχιστεί γιατί οι άνθρωποι αυτοί πλέον θα ασκηθεί η δίωξη και θα έχουν καταστεί και επισήμως είναι ήδη αλλά θα έχουν καταστεί και επισήμως κατηγορούμενοι».

Ο πατέρας του παιδιού όταν είδε τον γιο του να επιστρέφει στο σπίτι αιμόφυρτος και ξυπόλητος πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατέθεσε μήνυση για ληστεία, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος των ανηλίκων και σήμερα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία.

Η ενημέρωση του σχολείου για το περιστατικό άγριου bullying Eξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση, καθώς η διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου έστειλε ένα mail σε όλους τους γονείς με το οποίο παίρνει θέση για τα γεγονότα.

Η Διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής ο οποίος την επομένη της Πρωτοχρονιάς έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην Αγία Παρασκευή από παρέα 16χρονων μαθητών μεταξύ των οποίων κι ένας εκ των δραστών, ενημέρωσε επίσημα όλους τους γονείς για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί, καταδικάζοντας το περιστατικό σχολικής βίας.

Στο σχετικό μειλ που απεστάλη από τη διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου προς τους γονείς των μαθητών, γίνεται αναφορά σε περιστατικό βίας ανάμεσα σε τέσσερα παιδιά, “μεταξύ των οποίων δυο μαθητές του σχολείου μας”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι μαθητής ο ένας εκ τριών δραστών της επίθεσης που δέχτηκε ο 14χρονος ο οποίος επίσης φοιτά στο εν λόγω σχολείο. Οι υπόλοιποι δράστες φοιτούν σε άλλο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου, αφήνει να εννοηθεί στην ηλεκτρονική ενημέρωση προς τους γονείς ότι ο μαθητής που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 14χρονου, θα αποβληθεί δια παντός από το σχολείο.

«Μέσα στις διακοπές υπήρξε ένα περιστατικό βίας και εκφοβισμού ανάμεσα σε 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων 2 μαθητές του σχολείου μας. Από τη πρώτη στιγμή που μας γνωστοποιήθηκε το γεγονός, επικοινωνήσαμε με τις οικογένειες για να ενημερωθούμε σχετικά με αυτό. Ο αλληλοσεβασμός, η προάσπιση της αξιοπρέπειας των άλλων και η καλοσύνη αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της σχολικής μας κοινότητας και αποτυπώνονται με σαφήνεια στον εσωτερικό κανονισμό και στις “Θέσεις του Σχολείου”. Μαθητές και μαθήτριες που δεν σέβονται αυτές τις αρχές , δεν μπορούν να είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας”.

Νέες απειλές

Η επίθεση στον 14χρονο, δεν ήταν ένα «απλό» περιστατικό σχολικής - παρά την έκταση που δόθηκε στο συμβάν λόγω της δημοσιότητας και την καταγγελία του πατέρα του μαθητή στην Αστυνομία, οι ανήλικοι δράστες συνέχισαν να εκφοβίζουν το θύμα απειλώντας το με “νέες κυρώσεις”. Οι γονείς του κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα μετά την επίθεση ενώ πριν επιτεθούν στον 14χρονο, οι 16χρονοι πέταξαν αβγά στο διαμέρισμα όπου διαμένει και βανδάλισαν το αυτοκίνητο των γονέων του.

«Με πήραν τη νύχτα και μου είπαν ότι "θα έρθω με 50 άτομα και θα στο κάνω λίμπα". Ήταν 3:00 τη νύχτα. Αφού είχα γυρίσει από το αστυνομικό τμήμα πλέον» κατήγγειλε ο πατέρας του 14χρονου.

«Είναι σοκ να βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση. Ήρθε στο σπίτι το παιδί ξυπόλυτο με αίματα στη μύτη και κλαίγοντας. Τον απείλησαν εκείνη τη στιγμή πως αν μιλήσει θα τον μαχαιρώσουν με σουγιά. Και επίσης του είπαν πως αν τολμήσει και πει κάτι στους γονείς του έχουν πιστόλι και θα τον σκοτώσουν. Και αυτόν και εμάς» είπε η μητέρα του 14χρονου.


Διαβάστε επίσης


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων