Παραλίγο να πεθάνει από λάθος διάγνωση. Όμως έχει να λέει ό,τι αυτοί οι γιατροί έσωσαν το παιδί μου. | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Παραλίγο να πεθάνει από λάθος διάγνωση. Όμως έχει να λέει ό,τι αυτοί οι γιατροί έσωσαν το παιδί μου.

O γιος του μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα με πόνους στην κοιλιά και πυρετό.

 medlabnews.gr iatrikanea

Η καταγγελία με τη λάθος διάγνωση στο νοσοκομείο Αγρινίου, που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για έναν 20χρονο με σκωληκοειδίτιδα την εορταστική περίοδο, φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στον 20χρονο που ταλαιπωρήθηκε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονίας, η αρχική διάγνωση ήταν πως έχει ίωση ενώ έξι ημέρες αργότερα κατέληξε στο χειρουργείο με περιτονίτιδα.

Ένα παρόμοιο γεγονός αντιμετώπισε συμπολίτης πριν από 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο Αγρινίου όταν ο 13χρονος, τότε, γιος του μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα με πόνους στην κοιλιά και πυρετό.

Καλή η κριτική αλλά και τα καλά πρέπει να λέγονται…Να αποδίδουμε «τα του καίσαρος τω καίσαρι»… Κάπως έτσι σκέφτεται ο πατέρας του 20χρονου που βίωσε περιπέτεια κατά την εορταστική περίοδο από φερόμενη λάθος διάγνωση στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο λόγος για τον νεαρό που ανήμερα Χριστουγέννων επισκέφθηκε το Νοσοκομείο με αφόρητους πόνους, τον έδιωξαν λέγοντάς του πως έχει λοίμωξη του αναπνευστικού και τελικά έξι ημέρες αργότερα υπεβλήθη σε χειρουργείο για περιτονίτιδα. Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του Live News του Mega και συζητήθηκε αρκετά με τον πατέρα να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ίσα που το προλάβαμε το παιδί».

Kαθώς ωστόσο αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία γύρω από τους γιατρούς ο πατέρας του 20χρονου επανέρχεται στο ζήτημα gr διευκρινίζει κάποια πράγματα γιατί όπως εξηγεί οι «χειρουργοί έσωσαν το παιδί».

Διηγείται ως εξής ο συμπολίτης:

«Λάθος υπήρξε από τους ειδικευόμενους στα εξωτερικά ιατρεία . Την ημέρα των Χριστουγέννων που πήγε ο 20χρονος στο νοσοκομείο Αγρινίου δεν είδε το παιδί παθολόγος ιατρός και δεν κάλεσαν χειρούργο. Δώσανε αντιβίωση για λοίμωξη του αναπνευστικού και μας έστειλαν σπίτι. Εμείς περιμέναμε το παιδί να γίνει καλύτερα.

Το παιδί όμως ανέβασε δέκατα και πήγαμε για εξετάσεις σε ιδιωτική κλινική την Κυριακή (31/12) και τα λευκά του αιμοσφαίρια ήταν 18.000 και μας είπαν να μεταβούμε στο νοσοκομείο για εισαγωγή.

Στη συνέχεια, το πρωί της ίδιας ημέρας, ήρθαμε στο νοσοκομείο όπου ξανά οι ειδικευόμενοι δεν τον έβαλαν για εισαγωγή και το παιδί έκανε ξανά εξετάσεις οι οποίες ήταν ίδιες με αυτές της κλινικής. Πήγα στους παθολόγους και τους είπα να κάνουν αξονική και όλες τις εξετάσεις στο παιδί γιατί επέμεναν για ίωση, γαστρεντερίτιδα κ.α.. Και τότε φώναξαν χειρούργο.

Όταν έκαναν την αξονική ήρθε ο κ. Μάντουκας (ο οποίος ήταν σε άδεια στις 25/12) διευθυντής του ΤΕΠ, ο χειρουργός κ. Τζανουδάκης και ο παθολόγος κ. Αραβανής . Μόλις είδαν το παιδί είπαν πως μπαίνουμε χειρουργείο. Αυτοί οι τρεις έσωσαν το παιδί…»

Με την ανωτέρω περιγραφή ο πατέρας του 20χρονου συμπληρώνει το παζλ της υπόθεσης επιδιώκοντας να μην υπάρξουν παρερμηνείες για το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Η ιστορία αυτή θα έχει και δικαστική συνέχεια τους επόμενους μήνες καθώς οι γονείς του έφηβου κατέθεσαν μήνυση και αγωγή σε βάρος των ιατρών και του νοσηλευτικού ιδρύματος του Αγρινίου.


ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων