medlabnews.gr
Την ώρα που οι χειρισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησαν σε μια ακόμα φρικτή γυναικοκτονία, η οποία θα μπορούσε -και έπρεπε- να έχει αποφευχθεί, σάλο προκαλούν οι δηλώσεις ενός ακόμα πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος επιχείρησε να ρίξει το «φταίξιμο» στο θύμα.
Έτσι, μετά τον πρώην συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος είχε σπεύσει να προσφέρει «οδηγίες προς επίδοξους γυναικοκτόνους» μετά τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ήρθε η στιγμή του πρώην προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανώλη Σφακιανάκη.
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο περιστατικό που έγινε μόλις λίγα μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, ρίχνοντας ευθύνες για το ότι συνέβη στο θύμα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, η 28χρονη Κυριακή προκαλούσε το δράστη με τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς έδειχνε ότι ήταν χαρούμενη μετά το χωρισμό τους, και ότι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να βλέπει ο δολοφόνος της.
«Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω» σημείωσε για την 28χρονη ο κ. Σφακιανάκης, ενώ για το δράστη αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής».
Μάλιστα, όπως τόνισε, ακόμα και αν βρίσκονταν περισσότεροι αστυνομικοί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Αναργύρων, ο δράστης θα είχε προχωρήσει στη δολοφονία της ανυπεράσπιστης κοπέλας. «Εκατό άτομα να είχε το Αστυνομικό Τμήμα, θα την εκτελούσε, τέλος» σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης.
ΤI AKOYME pic.twitter.com/MPBhFDheGs
— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) April 3, 2024
Σχόλια σύνταξης
Εδώ θα πρέπει να πούμε και στον κ.Σφακιανάκη ο ρόλος των ειδικών, της αστυνομίας και κάθε ενός που αναλαμβάνει να προστατεύσει το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας είναι να ενημερώσει να καθοδηγήσει και τελικά να προστατεύσει το θύμα. Το κάθε θύμα δεν είναι γνώστης τι πρέπει να κάνει και ο ειδικός πρέπει να την συμβουλεύσει. Άλλωστε η γυναίκα θύμα μπορεί ό,τι κάνει ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα να το κάνει ως μηχανισμό άμυνας. Να παρουσιάζει ότι είναι καλά (για να το πιστέψει και η ίδια) ενώ μέσα της φοβάται, τρέμει μην έχει συνέχεια η βία που υφίσταται.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου