Το ακούσαμε και αυτό. Πρώην στρατηγός της αστυνομίας ρίχνει ευθύνες στην 28χρονη το θύμα της γυναικοκτονίας | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Το ακούσαμε και αυτό. Πρώην στρατηγός της αστυνομίας ρίχνει ευθύνες στην 28χρονη το θύμα της γυναικοκτονίας

Σάλο προκαλούν οι δηλώσεις ενός ακόμα πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος επιχείρησε να ρίξει το «φταίξιμο» στο θύμα.

medlabnews.gr 

Την ώρα που οι χειρισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησαν σε μια ακόμα φρικτή γυναικοκτονία, η οποία θα μπορούσε -και έπρεπε- να έχει αποφευχθεί, σάλο προκαλούν οι δηλώσεις ενός ακόμα πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος επιχείρησε να ρίξει το «φταίξιμο» στο θύμα.

Έτσι, μετά τον πρώην συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος είχε σπεύσει να προσφέρει «οδηγίες προς επίδοξους γυναικοκτόνους» μετά τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ήρθε η στιγμή του πρώην προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μανώλη Σφακιανάκη.

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο περιστατικό που έγινε μόλις λίγα μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, ρίχνοντας ευθύνες για το ότι συνέβη στο θύμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η 28χρονη Κυριακή προκαλούσε το δράστη με τις αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς έδειχνε ότι ήταν χαρούμενη μετά το χωρισμό τους, και ότι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να βλέπει ο δολοφόνος της.

«Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω» σημείωσε για την 28χρονη ο κ. Σφακιανάκης, ενώ για το δράστη αρκέστηκε να υπογραμμίσει ότι «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής».

Μάλιστα, όπως τόνισε, ακόμα και αν βρίσκονταν περισσότεροι αστυνομικοί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Αναργύρων, ο δράστης θα είχε προχωρήσει στη δολοφονία της ανυπεράσπιστης κοπέλας. «Εκατό άτομα να είχε το Αστυνομικό Τμήμα, θα την εκτελούσε, τέλος» σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης.


Σχόλια σύνταξης

Εδώ θα πρέπει να πούμε και στον κ.Σφακιανάκη ο ρόλος των ειδικών, της αστυνομίας και κάθε ενός που αναλαμβάνει να προστατεύσει το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας είναι να ενημερώσει να καθοδηγήσει και τελικά να προστατεύσει το θύμα. Το κάθε θύμα δεν είναι γνώστης τι πρέπει να κάνει και  ο ειδικός πρέπει να την συμβουλεύσει. Άλλωστε η γυναίκα θύμα μπορεί ό,τι κάνει ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα να το κάνει ως μηχανισμό άμυνας. Να παρουσιάζει ότι είναι καλά (για να το πιστέψει και η ίδια) ενώ μέσα της φοβάται, τρέμει μην έχει συνέχεια η βία που υφίσταται. 

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων