medlabnews.gr
«Αξέχαστες» θα μείνουν οι διακοπές μιας νεαρής Βρετανίδας στη Ζάκυνθο, καθώς της έκλεψαν το κινητό με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές της.
Η Λίντια Κόουτς μοιράστηκε με ένα βίντεο στο TikTok τη δυσάρεστη εμπειρία της, με τη λεζάντα: «Πώς ένα απλό λάθος στη Ζάκυνθο μού κόστισε πάνω από 10.000 λίρες».
Η εκδρομή με το σκάφος στη Ζάκυνθο -Πώς της πήραν το τηλέφωνο Στο βίντεό της, η Λίντια προειδοποίησε: «Αν σκοπεύετε να πάτε διακοπές με φίλες φέτος το καλοκαίρι, μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμένα». Όπως λέει, το 2022, η TikToker είχε προγραμματίσει διακοπές με μια φίλη της στη Ζάκυνθο. Τη δεύτερη μέρα του ταξιδιού της, οι δύο τους σχεδίαζαν να κάνουν μία εκδρομή με σκάφος.
Η Λίντια ετοίμασε μια μικρή τσάντα για το τηλέφωνό της, την ταυτότητά της και μετρητά και εξήγησε ότι την είχε κολλητά πάνω της όσο βρισκόταν στο σκάφος. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Λίντια ισχυρίστηκε ότι την είχε «συνέχεια» πάνω της.
«Η μόνη στιγμή που δεν είχα την τσάντα μου πάνω μου ήταν όταν ήμουν στη θάλασσα, αλλά η φίλη μου είχε μείνει στο σκάφος και την είχε μαζί της. Όταν επέστρεψα από τη θάλασσα, πήρα την τσάντα μου, η οποία ήταν ακόμα εκεί, αλλά το τηλέφωνό μου είχε εξαφανιστεί».
Δεδομένου ότι στο πλοίο υπήρχαν περίπου 50 άτομα, η Λίντια και η φίλη της ζήτησαν από τον DJ να ρωτήσει το πλήθος αν κάποιος είχε δει το χαμένο της τηλέφωνο.
Οι διοργανωτές του ταξιδιού υποσχέθηκαν τότε να ελέγξουν κάθε άτομο πριν κατέβει από το πλοίο, για να ανακαλύψουν ποιος το είχε κλέψει. «Ηρέμησα κάπως, γιατί αν κάποιος το είχε κλέψει, θα το έβρισκαν» είπε. Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποίησε ότι έκανε λάθος. «Φυσικά, δεν τους έψαξαν όλους, οπότε το τηλέφωνό μου είχε χαθεί».
Το τραγικό λάθος που έκανε η Βρετανίδα τουρίστρια Η κλοπή του τηλεφώνου, ωστόσο, ήταν μόνον η αρχή ενός πολύ ακριβού εφιάλτη διακοπών.
«Το μεγαλύτερο λάθος μου σε εκείνες τις διακοπές ήταν ότι έβαλα το δίπλωμα οδήγησης στο πίσω μέρος του τηλεφώνου μου» εξήγησε. «Τα γενέθλιά μου, στο δίπλωμα οδήγησης στο πίσω μέρος του τηλεφώνου, ήταν ο κωδικός πρόσβασης στο τηλέφωνο και ο κωδικός για τις ηλεκτρονικές μου τραπεζικές συναλλαγές».
Συνειδητοποιώντας το μοιραίο λάθος, η Λίντια τσέκαρε αμέσως τον τραπεζικό της λογαριασμό για να δει αν είχαν γίνει αναλήψεις και ανακουφισμένη διαπίστωσε πως δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα.
Τελικά, ανακάλυψε ότι της είχαν κλέψει 12.242 λίρες Με την ηρεμία πως τα χρήματά της ήταν ασφαλή, η Λίντια δήλωσε ότι «απλά ξέχασε» το περιστατικό και συνέχισε να χρησιμοποιεί το κινητό της φίλης της καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Ωστόσο, η τύχη της δεν έμελλε να διαρκέσει πολύ.
«Όταν γύρισα σπίτι, έλεγξα το mobile banking μου και ένα μοναδικό τραπεζικό έμβασμα 12.242 λιρών είχε σταλεί σε κάποιον που ονομαζόταν Τζέσικα», είπε. Τα κλεμμένα μετρητά προέρχονταν από το help-and-buy ISA, πράγμα που σημαίνει ότι χάθηκαν αποταμιεύσεις ετών.
Συντετριμμένη, η Λίντια επικοινώνησε με την αστυνομία, η οποία της είπε να επικοινωνήσει με την αστυνομία της Ζακύνθου, όπου είχε γίνει η κλοπή.
«Όταν επικοινώνησα με την αστυνομία, δεν με βοήθησαν καθόλου» εξήγησε. «Επειδή αυτό το άτομο είχε πρόσβαση στο τηλέφωνό μου, σε όλες τις φωτογραφίες μου, στις ηλεκτρονικές μου τραπεζικές συναλλαγές, στην ταυτότητά μου, αναγκάστηκα να ανοίξω ένα πρόγραμμα προστασίας από απάτη ταυτότητας. Έτσι τώρα, για το υπόλοιπο της ζωής μου πληρώνω για προστασία από την απάτη με την ταυτότητα, επειδή αυτό το άτομο θα μπορούσε να πάρει δάνεια, υποθήκες με τα δικά μου στοιχεία».
«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι μη βάζετε ποτέ την ταυτότητά σας στο πίσω μέρος της θήκης του τηλεφώνου σας, αν πρόκειται να πάτε διακοπές, και γενικά ποτέ!».
Εντόπισε το τηλέφωνο κάπου στο Μπέρμιγχαμ
Σε ένα μεταγενέστερο βίντεο, η Λίντια εξήγησε ότι έλυσε το ζήτημα, αλλάζοντας όλα τα τραπεζικά της στοιχεία, και έκλεισε τον προηγούμενο λογαριασμό της ως «δόλιο».
Μετά από ραντεβού στις τράπεζες και την αστυνομία, ευτυχώς η Λίντια κατάφερε να ανακτήσει τα χρήματα που της είχαν κλέψει.
«Υποθέσαμε ότι θα μπορούσαμε να επιβάλουμε πρόστιμο στο άτομο που έκλεψε τα χρήματα, αλλά το όνομα που είχε δώσει ήταν ψεύτικο. Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που αυτό το άτομο έκλεβε τράπεζα ή τα στοιχεία κάποιου. Το συγκεκριμένο όνομα είχε χρησιμοποιηθεί σε πολλούς ιστότοπους απάτης ως ψεύτικο όνομα, ώστε να μην εντοπιστούν οι πραγματικοί δράστες».
Το τηλέφωνο εντοπίστηκε ότι βρισκόταν σε μια τοποθεσία στο Μπέρμιγχαμ μέσω μιας εφαρμογής, αλλά την παρότρυναν να μην πάει να το αναζητήσει. «Στην περίπτωσή μου, τη γλίτωσαν, πήραν τα χρήματα κι εγώ τα πήρα πίσω από την προστασία από απάτες και όχι από το ίδιο το άτομο».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου