Στην ΜΕΘ 51χρονος μετά από δάγκωμα φιδιού. Φίδι σε παραλία στην Χαλκιδική. Γιατί γεμίσαμε φίδια; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Στην ΜΕΘ 51χρονος μετά από δάγκωμα φιδιού. Φίδι σε παραλία στην Χαλκιδική. Γιατί γεμίσαμε φίδια;

Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων φιδιών φέτος.

 

 
medlabnews.gr iatrikanea

Αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων φιδιών φέτος.

Φέρεται να είναι καλά στην υγεία του ωστόσο θα μείνει για παρακολούθηση για να βεβαιωθούν οι γιατροί ότι διέφυγε τον κίνδυνο… Περιπέτεια για 51χρονο άνδρα από τα Ψαχνά, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (9/6/25), όταν κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών δέχθηκε δάγκωμα από φίδι, πιθανότατα οχιά, σύμφωνα με τη συμπτωματολογία.

Μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών όπου του χορηγήθηκε ορός και στη συνέχεια γύρω στη 1 το μεσημέρι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και εισήχθη προληπτικά στη ΜΕΘ για παρακολούθηση χωρίς να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Φορούσε γάντια

Ο άτυχος άνδρας φορούσε προστατευτικά γάντια ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να τον προστατεύσουν από το δηλητηριώδες δάγκωμα του φιδιού,.

Απρόσμενος επισκέπτης σε παραλία της Χαλκιδικής

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια λουόμενων σε παραλία της Χαλκιδικής, προκαλώντας έκπληξη και αναστάτωση.

Ειδικότερα, ένα φίδι εμφανίστηκε ξαφνικά σε beach bar, δημιουργώντας αναστάτωση στους παρευρισκόμενους. Ένα άτομο επιχείρησε να το απομακρύνει από την αμμουδιά χρησιμοποιώντας τη μεταλλική ράβδο ομπρέλας παραλίας, όπως διακρίνεται στο βίντεο.

@itsme_karypides Μόνο ένα νεκρό φίδι είναι καλό φίδι #φιδι #Χαλκιδική #moana #beach #bar #fyp #chalkidiki ♬ πρωτότυπος ήχος - Greek Trappers

Γιατί γεμίσαμε φίδια;

Γιατί, όμως, βλέπουμε τόσα περιστατικά αυτή την περίοδο και τι μπορούμε να κάνουμε σε περίπτωση που μας δαγκώσει ένα φίδι;

Είναι η εποχή που τα φίδια είναι πιο δραστήρια, όπως όλη η φύση άλλωστε. Είναι περίοδος αναπαραγωγής και αναζήτησης τροφής. Αυτό διαρκεί από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Ιουνίου, μετά τα πάντα πέφτουν σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, το ίδιο συμβαίνει και με τα φίδια.

Έξαρση εμφανίζουν φέτος τα δαγκώματα από φίδια σε ανθρώπους. Τόσο που πλέον η καταγραφή τους στα νοσοκομεία είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. «Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δήγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές» τονίζει σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής. 

 Όπως εξηγεί, πρέπει κατ’ αρχάς να ληφθούν προφυλακτικά μέτρα με πρώτιστό να κοπούν τα χόρτα στις περισσότερες περιοχές. «Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.» 

Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν… και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή. Όλα τα άλλα που κάνει ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις είναι πιο επικίνδυνα απ’ το ίδιο το δάγκωμα του φιδιού… 

Το δάγκωμα του φιδιού που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς στο δευτερόλεπτο. Άρα υπάρχει ο χρόνος να μη κάνει κανείς τίποτε, να ξεπλύνει την πηγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή».

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων